Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile primilor turiști în spațiu, după zborul Virgin Galactic: "A fost cea mai emoționantă zi din viața mea"

Virgin Galactic a finalizat cu succes primul zbor cu turişti în spaţiu. La bordul navei s-au aflat o femeie de 46 de ani, fiica acesteia şi un britanic în vârstă de 80 de ani. Zborul a ajuns la o altitudine de aproximativ 80.000 de metri, iar călătorii au avut ocazia să experimenteze câteva minute senzaţia de imponderabilitate şi să vadă Pământul în toată splendoarea sa.

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 21:36

Vezi și

"Decuplare!". Aşa şi-a început vehiculul spaţial ascensiunea. A urcat rapid la 15 kilometri înălţime apoi racheta cu turişti s-a decuplat de restul aeronavei şi a continuat cursa spre spaţiul suborbital. Odată ajunşi la altitudinea de 88 de mii de metri, călătorii au experimentat starea de imponderabilitate

Călătoria a durat 90 de minute, timp în care cei trei turişti spaţiali au avut parte de experienţe unice. 

Zborul Virgin Galactic reprezintă o premieră istorică

Este pentru prima dată când o mamă şi fiica sa călătoresc împreună în spaţiu. Ele sunt din Caraibe şi şi-au câştigat biletele la un eveniment de strângere de fonduri organizat de compania miliardarului Richard Branson. 

Pe acelaşi subiect

Keisha Schahaff, turistă în spațiu: A fost atât de comfortabil. A fost cea mai frumoasă călătorie din viaţa mea. Şi poţi fii sigur că aş face asta din nou, mi-aş dori să fac asta din nou. 

Anastatia Mayers, turistă în spațiu: Cred că oamenii trebuie să aibă încredere în ei şi dacă tu vrei cu adevărat ceva şi te dedici pentru a-l obţine, lucrurile o să se aranjeze. Tu doar trebuie să continui să faci ceea ce trebuie, când trebuie. 

Al treilea turist, Jon Goodwin, un britanic în vârstă de 80 de ani, care a fost medaliat la Jocurile Olimpice din 1972, este a doua persoană cu Parkinson care ajunge în spaţiu. El a fost printre primii oameni care s-au înscris pe lista doritorilor în 2005, atunci când Virgin Galactic a anunţat că îşi propune să efectueze călătorii spaţiale. 

Jon Goodwin, turist în spațiu: Am aşteptat 18 ani pentru asta. Eu m-am înscris în 2005. O experienţă ireală... cel mai impresionant lucru a fost să văd Pământul din spaţiu. Fără niciun dubiu, a fost cea mai emoţionantă zi din viaţa mea. 

Zborul Virgin Galactic, primul fără astronauți profesioniști

Zborul a fost de asemenea printre primele care au dus în spaţiu oameni fără niciun fel de pregătire anterioară, specifică astronauţilor. 

Sirisha Bandla, vicepreședintele Operațiunilor de Cercetare, Virgin Galactic: Aceşti trei oameni remarcabili demonstrează că barierele care existau odată pentru a deveni astronaut au fost date la o parte. 

După această reuşită, Virgin Galactic promite acum un zbor pe Lună. Peste 800 de oameni şi-au cumpărat deja biletele, iniţial pentru sume cuprinse între 200.000 şi 250.000 de dolari, dar majorate ulterior la 450.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mărturiile primilor turiști în spațiu, după zborul Virgin Galactic: "A fost cea mai emoționantă zi din viața mea"