Antena Meniu Search
x

Mamă şi fiică, gata să călătorească în spaţiu. Au câştigat biletele la o tragere la sorţi a companiei Virgin Galactic

O studentă în vârstă de 18 ani de la Universitatea Aberdeen şi mama ei vor călători în spaţiu la sfârşitul acestei săptămâni, după ce au câştigat un loc la cel de-al doilea zbor comercial al companiei Virgin Galactic în urma unei extrageri la sorţi, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 15:53

Mamă şi fiică, gata să călătorească în spaţiu
Mamă şi fiică, gata să călătorească în spaţiu - Virgin Galactic

Anastatia Mayers şi mama ei, Keisha Schahaff, vor fi primul cuplu mamă şi fiică care va merge în spaţiu. Ele vor fi, de asemenea, primele persoane din Caraibe care vor face această călătorie, relatează news.ro.

Au câştigat o călătorie în spaţiu

Keisha călătorea în Marea Britanie pentru a rezolva problema vizei fiicei sale atunci când s-a înscris în concurs. Ea se afla într-un zbor Virgin Atlantic din Antigua spre Londra, atunci când a auzit anunţul. 

"Am completat acest concurs şi luni mai târziu am primit corespondenţa în care mi se spunea că sunt printre primii 20 de finalişti, apoi printre primii cinci finalişti pentru a deveni câştigătoare", spune ea. "Dintr-o dată, cine intră în curtea mea? Richard Branson. Întreaga echipă a năvălit în casa mea spunându-mi: Eşti câştigătorul, vei merge în spaţiu!"

Pe acelaşi subiect

Anastatia spune că decizia ei de a călători din Caraibe pentru a studia în Scoţia a fost cea care a dus la oportunitatea de a merge în spaţiu.

"Dacă nu aş fi ales la întâmplare Universitatea Aberdeen şi dacă nu ar fi trebuit să facem un ocol pentru a-mi obţine viza - nu am fi mers în spaţiu", spune ea. "Simt că o mulţime de lucruri au trebuit să se întâmple în momente foarte specifice pentru ca noi să ajungem aici"

Studenta din anul al doilea la Filosofie şi Fizică spune că alegerea de a studia în Scoţia a fost una dintre cele mai mari decizii din viaţa ei, dar a "dus la întâmplări magnifice". Anastatia, care va fi a doua cea mai tânără persoană care va merge în spaţiu, spune că speră să poată folosi această experienţă pentru a-i inspira şi pe alţii.

Celor două li se va alătura fostul olimpic al echipei GB Jon Goodwin din Newcastle. El va deveni a doua persoană cu Parkinson care va merge în spaţiu, precum şi primul olimpic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mamă şi fiică, gata să călătorească în spaţiu. Au câştigat biletele la o tragere la sorţi a companiei Virgin Galactic