Antena Meniu Search
x

Video Masacru fără precedent: 140 de oameni ucişi, executaţi fără milă într-un sat din Burkina Faso

Aproape 140 de oameni au fost ucişi aseară într-un sat din Burkina Faso. Bilanţul este cel mai grav din ultimii ani, în care terorismul islamic a luat amploare în această ţară din vestul Africii. Indivizi înarmaţi au atacat întâi postul de pază al satului iar apoi au mers din casă în casă şi i-au executat fără milă pe cei pe care i-au găsit.

de Redactia Observator

la 06.06.2021, 09:05

Vezi și

Au fost incendiate locuinţe şi piaţa locală. Masacrul nu a fost revendicat dar guvernul îi acuză pe islamişti. În ţările din vestul Africii sunt desfăşuraţi mii de militari francezi şi din forţele ONU, dar aceştia nu reuşesc să pună capăt violenţei. Tot în Burkina Faso a fost răpit acum şase ani românul Iulian Gherguţ care este, şi acum, prizonierul unei grupări armate islamiste. 

Secretarul general al ONU, revoltat după atacuri

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se declară „revoltat” după atacul asupra civililor din Burkina Faso. „Secretarul general este revoltat de uciderea în dimineaţa acestei zilei a peste 100 de civili, inclusiv şapte copii, în violenţe comise de atacatori neidentificaţi asupra unui sat din provincia Yagha, în regiunea Sahel din Burkina Faso”, a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt Stephane Dujarric.

Aceste atacuri au fost comise în aşa-numita zonă „a celor trei frontiere” dintre Burkina Faso, Mali şi Niger, vizată în mod regulat de atacuri la adresa civililor şi soldaţilor din partea unor jihadişti suspectaţi de legături cu Al-Qaida şi organizaţia Stat Islamic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Masacru fără precedent: 140 de oameni ucişi, executaţi fără milă într-un sat din Burkina Faso