Antena Meniu Search
x

Video Maşinile zburătoare vor deveni realitate. Competiţii ca în Războiul Stelelor

Maşinile zburătoare nu mai sunt doar un vis al viitorului. În acest an vor avea loc primele trei curse cu astfel de autovehicule. Desigur la manşa bolizilor nu se vor afla fizic piloţii. Maşinile vor fi controlate de la distanţă cu ajutorul realităţii augmentate. "Versiunile de stradă" ale acestor maşini vor zbura deasupra marilor oraşe ale lumii în mai puţin de 10 ani, spun creatorii acestora.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 18:32

Vezi și

Asemenea vehicule ar putea fi văzute în mai puţin de un deceniu în oraşe din toate părţile globului. Competiţiile cu maşini zburătoare, aşa cum am văzut în "Războiul Stelelor", vor începe încă din acest an. Piloţii vor controla de la distanţă bolizii zburători prin intermediul tehnologiei realităţii augmentate. 

Matthew Pearson, CEO Airspeeder: "Primele maşini zburătoare care vor schimba cu adevărat lumea vor fi maşinile de cursă. Nu este o competiţie aviatică nouă. Va fi un sport cu motor pe cer". 

Maşinile Airspeeder pot atinge până la 250 de kilometri pe oră şi au o autonomie de 10 minute. 

Felix Pierron, şef departament design: "Este inovaţie în cea mai pură formă a sa. Nu suntem limitaţi la patru roţi sau de un cadru pătrat". 

Pe acelaşi subiect

Competiţii ca în Războiul Stelelor

Piloţii au fost aleşi atât din lumea sporturilor cu motor, dar şi din e-sports, iar publicul va urmări cursele online. 

Grant Hiller, inginer-şef Aerospace: "Încercăm să dăm naştere unui sistem prin care să putem evita coliziunile. Pentru asta vrem să creem un câmp de forţă virtual deasupra vehiculului prin care piloţii să fie protejaţi, dar şi care să permită ca sportul să se poată desfăşura fără distanţare între vehicule". 

În acest an se vor avea loc trei competiţii, iar locaţiile sunt ţinute secret. Inginerii din spatele acestei tehnologii spun că până în 2040 această industrie va valora peste 1,5 trilioane de dolari. 

Jack Withinshaw, CCO Airspeeder: "Londonezii vor vedea maşini zburătoarea deasupra caselor în următorii 10 ani". 

Tehnologia folosită de bolizii de cursă va fi utilizată la început pentru servicii de taxi, utilitare şi urgenţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Maşinile zburătoare vor deveni realitate. Competiţii ca în Războiul Stelelor