Antena Meniu Search
x

Oraşe cu milioane de oameni în carantină din cauza virusului periculos din China

Autoritățile din China au luat măsuri draconice în încercarea de a opri răspândirea virusului Wuhan, care a ucis deja 25 de persoane și a infectat alte sute, în ultimele zile.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 23.01.2020, 14:49

Oraşe cu milioane de oameni în carantină din cauza virusului periculos din China
Femeie verificată cu termometrul, la metroul din metropola Wuhan - Profimedia Images

Autoritățile din China au luat măsuri draconice în încercarea de a opri răspândirea virusului Wuhan, care a ucis deja 25 de persoane și a infectat alte sute, în ultimele zile.

Metropola Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, a fost deja pusă în carantină, iar de la miezul nopții și orașul Huanggang, cu o populație de șapte milioane, va fi închis.

De asemenea, în orașul Chibi din provincia Hubei, în care locuiesc peste 500.000 de oameni, va fi suspendat transportul în comun.

Această măsură a fost luată deja în Wuhan, acolo de unde se crede că a început răspândirea tulpinei de coronavirus.

Pe acelaşi subiect

Măsuri drastice din cauza virusului periculos

Toate evenimentele publice de mari dimensiuni au fost anulate, iar personalul hotelier va verifica temperatura corporală a persoanelor cazate, urmând ca cei care încalcă regulile să fie trași la răspundere.

Fiecare persoană care vrea să intre în Shanghai cu mașina va fi verificată pentru simptome de coronavirus Wuhan, iar cei suspectați de infecție vor fi puși imediat în carantină.

Beijing, capitala Chinei, a suspendat toate activitățile ce urmau a avea loc pentru aniversarea noului an chinezesc, transmite AFP.

O piață din Wuhan în care se vindeau animale sălbatice vii, "punctul 0" al infecției

Din primele informații se pare că tulpina de virus provine dintr-o piață din Wuhan în care se vindeau animale sălbatice vii.

În Piața Huanan se comercializau, printre altele, vulpi, crocodili, șobolani, pui de lupi, salamandre, păuni, șerpi dar și ursuleți koala. De acolo ar fi pornit infecția cu misteriosul coronavirus.

Între timp, piața a fost închisă de oficialii chinezi, iar specialiștii o consideră "zona zero" a infecției. De altfel, localnicii din Wuhan au rămas la rândul lor surprinși de exponatele ce erau date la vânzare.

"Să ve uitați cu atenție la meniul de animale sălbatice - mâncau chiar și ursuleți koala", a scris un localnic pe rețeaua de socializare Weibo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Oraşe cu milioane de oameni în carantină din cauza virusului periculos din China