Antena Meniu Search
x

Măsuri drastice pe marile aeroporturi din Europa: zboruri amânate sau anulate. Limită de pasageri impusă pe Heathrow, la Londra

Aeroportul Heathrow din Londra a declarat că va limita numărul pasagerilor care urcă la bordul avioanelor la cel mult 100.000 pe zi. Măsurile au fost stabilite pentru a reduce cozile, dar și pentru a evita întârzierile în manevrarea bagajelor sau anularea zborurilor. Conducerea aeroportului le solicită companiilor aeriene să nu mai vândă bilete pentru cursele care ar putea fi vizate de aceste restricții.

de Redactia Observator

la 12.07.2022, 18:48

Limită de pasageri pe Aeroportul Heathrow din Londra
Limită de pasageri pe Aeroportul Heathrow din Londra - Profimedia

Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din Marea Britanie, face eforturi pentru a gestiona valul uriaș de pasageri, care amintește de perioada dinainte de pandemia de COVID-19. În lunile iulie și augst ale anului 2019, între 110.000 și 125.000 de persoane decolau de aici în fiecare zi, relatează Reuters. Deși companiile aeriene care operează zboruri de pe Heathrow au răspuns deja unui apel guvernamental și au redus capacitatea, conducerea aeroportului susține că e nevoie de mai mult de atât pentru a putea funcționa.

Limită de pasageri pe Aeroportul Heathrow din Londra

”Unele companii aeriene au luat măsuri semnificative, dar altele nu. Credem că acum este nevoie de acțiuni suplimentare pentru a le asigura pasagerilor o călătorie sigură și de încredere”, a declarat marți, într-o scrisoare deschisă, CEO-ul John Holland-Kaye. ”Așadar, am luat decizia dificilă de a limita capacitatea - măsură valabilă de la 12 iulie până la 11 septembrie”, a adăugat el. ”Suntem conștienți că acest lucru va însemna amânarea sau chiar anularea unora dintre curse. Ne cerem scuze față de cei ale căror planuri de călătorie sunt afectate”, a precizat John Holland-Kaye.

Plafonul a fost stabilit în conformitate cu limitele implementate de concurrență. Aeroportul Schiphol din Olanda a limitat numărul de pasageri la un nivel cu aproximativ 16% mai mic decât cel din 2019, în timp ce autoritățile din Frankfurt au redus zborurile la orele de vârf de la 104 pe oră la 94.

Reprezentanții Heathrow au declarat că numărul mediu de plecări incluse în programul de vară a fost de 104.000 pe zi, cu 4.000 peste limita sa. În medie, 1.500 dintre aceste 4.000 de locuri au fost vândute pasagerilor. ”Solicităm companiilor aeriene partenere să nu mai vândă bilete de vară pentru a limita impactul asupra pasagerilor”, cere John Holland-Kaye. British Airways (ICAG.L), cel mai mare client al Heathrow, a redus deja mii de zboruri din programul său în această vară din cauza lipsei de personal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Măsuri drastice pe marile aeroporturi din Europa: zboruri amânate sau anulate. Limită de pasageri impusă pe Heathrow, la Londra