Antena Meniu Search
x

Foto Munți de bagaje pe Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din Europa. Pasagerii vor avea de așteptat cu zilele până le vor recupera

Călătorii care au ajuns sâmbătă pe Heathrow, cel mai mare aeroport din Londra, au avut parte de o surpriză neplăcută atunci când au fost informați că vor avea de așteptat chiar și câteva zile înainte de a-și recupera bagajele. Oficialii le-au transmis că este vorba despre "o problemă cu sistemul de transport", notează Daily Mail.

de Adrian Popovici

la 18.06.2022, 20:38

Vezi și

Imaginile de la fața locului vorbesc de la sine, iar spațiile din apropiere benzilor de transport de unde, în mod obișnuit, călătorii își pot recupera bagajele, sunt acum acoperite de valizele care nu au ajuns la proprietarii lor.

Nemulțumirea pasagerilor care nu și-au putut recupera valizele a fost accentuată și de faptul că bagajele au început să se acumuleze în unul dintre terminalele aeroportului la doar câteva ore după ce conducerea i-a asigurat că vor avea parte doar de "întârzieri minore".

Debora Heynes, o jurnalistă a publicația britanice, a fost de față la aceste scene și le-a explicat colegilor săi că nu a mai văzut o situația asemănătoare în viața sa și că valizele formau pe podeaua terminalului "un covor de bagajele".

"N-am mai văzut așa ceva. Deși părea că încercau să organizeze acel haos. Oficialii încercau să aranjeze valizele în jurul unor stâlpi pe care au fost lipite litere - poate că încercau să organizeze bagajele alfabetic, astfel încât literele să corespundă cu numele proprietarului. Părea să fie o sarcină colosală", a explicat Debora Heynes.

Pe acelaşi subiect

Personalul insuficient, o problemă pentru toate aeroporturile din Marea Britanie

Jurnaliștii care au monitorizat situația atrag atenția asupra faptului că haosul din această dimineață reprezintă cel mai recent exemplu al problemelor cu care se confruntă aeroporturile din Marea britanie, inclusiv Heathrow. Acestea  se confruntă cu o criză acută de personal, ceea ce îngreunează activitatea de zi cu zi.

Din nefericire, situația s-ar putea înrăutăți în zilele și săptămânile care urmează, odată cu sezonul vacanțelor în afara țării. Astfel, există posibilitatea ca numărul insuficient de angajați să îngreuneze procesarea tuturor bagajelor.

Un purtător de cuvânt al Heathrow a oferit mai multe detalii despre problemele călătorilor: "Ieri a existat o problemă tehnică cu sistemul de bagaje al terminalului 2, care a fost rezolvat acum. Pasagerii sunt acum în măsură să călătorească în mod normal, dar un număr de pasageri care au plecat de la terminalul 2 ieri au călători fără bagaje."

Problemele cu care s-au confruntat călătorii de sâmbătă dimineață pe Heathrow nu sunt unice, în urmă cu doar câteva săptămâni personalul insuficient a dus la o situația la fel de neplăcută pe aeroportul Manchester. Mai exact, unii dintre călători au avut de așteptat chiar și cinci ore înainte de a-și recupera bagajele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Munți de bagaje pe Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din Europa. Pasagerii vor avea de așteptat cu zilele până le vor recupera