Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Joe Biden pentru Charles al III-lea, încoronat Rege. De ce nu a venit preşedintele SUA la ceremonie

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a felicitat, sâmbătă, pe regele Charles al Marii Britanii, cu ocazia ceremoniei de încoronare, exprimând bucuria că Prima Doamnă, Jill Biden, a reprezentat Washingtonul la ceremonia de la Londra.

de Redactia Observator

la 06.05.2023, 16:16

Mesajul lui Joe Biden pentru Charles al III-lea
Mesajul lui Joe Biden pentru Charles al III-lea - Profimedia

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster din Londra. 

Mesajul lui Joe Biden la încoronarea Regelui Charles al III-lea

"Felicitări regelui Charles al III-lea şi reginei Camilla pentru încoronare. Prietenia durabilă dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de putere pentru ambele noastre popoare. Sunt mândru că Prima Doamnă reprezintă Statele Unite la acest eveniment istoric", a transmis preşedintele Biden într-un mesaj postat pe Twitter, conform publicaţiei The Hill.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Joe Biden nu a fost prezent la ceremonia de la Londra, în contextul în care preşedinţii americani nu participă de obicei la încoronarea monarhilor britanici. Jill Biden a fost prezentă la ceremonie. "Este o onoare să reprezint Statele Unite la acest moment istoric şi să cerebrez relaţia specială dintre ţările noastre", a declarat Jill Biden.

Palatul Buckingham a anunţat că la ceremonii participă reprezentanţii a 203 naţiuni sau teritorii, inclusiv aproximativ 100 de lideri de state.

Preşedintele Biden a vorbit în aprilie cu regele Charles, transmiţându-i felicitări şi evidenţiind relaţia specială dintre Statele Unite şi Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mesajul lui Joe Biden pentru Charles al III-lea, încoronat Rege. De ce nu a venit preşedintele SUA la ceremonie