Antena Meniu Search
x

Video Mihai, şoferul ucis într-o parcare din Franţa sub ochii soţiei, a ajuns acasă. Mama tânărului: "Atât mi-a mai rămas. În rest, nimic"

Pleacă pentru a avea un trai mai bun şi se întorc acasă în coşciug. Este soarta de care au parte unii dintre şoferii români de tir, victime ale atacurilor grupărilor de hoţi pe şoselele Europei. Aşa a ajuns acasă şi Mihai Spătaru, un șofer din Brăila, ucis cu sabia într-o parcare din Franţa, sub ochii soţiei. Trupul nensufleţit a fost adus astăzi in tara, iar înmormântarea va avea loc mâine.  

de Radu Spoeală

la 29.05.2021, 20:29

Vezi și

"Să-mi încreştinez copilul. Atât mi-a mai rămas. În rest, nimic", spune mama lui Mihai. 

Sunt cuvintele de disperare ale unei mame care şi-a pierdut fiul într-un atac cumplit. Mihai Spătaru avea 39 de ani şi şi-a găsit sfârşitul într-o parcare din nordul Franţei. Era noapte şi a coborât să verifice marfa pe care o avea în camion. A fost atacat cu sabia de un individ, sub ochii soţiei, la rândul ei şofer de tir. Cel care l-a ucis este de negăsit la aproape 2 săptămâni de la tragedie. 

Mama şoferului ucis: "Nu mai vreau nimic. Atât să îmi văd băiatul".  

Drama lui Mihai Spătaru trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care sunt expuşi şoferii români pe drumurile europene. Oamenii pleacă de acasă şi nu ştiu dacă se vor mai întoarce. Sunt atacaţi mai ales în parcări. Camioanele sunt ţinta predilectă a bandelor de hoţi şi a imigranţilor. De cele mai multe ori şoferilor li se bagă gaz în cabină şi apoi sunt jefuiţi. 

Pe acelaşi subiect

Sorin Caia, şofer de TIR: "M-am trezit cu unul peste mine, în cabină, şi cu o durere acută de cap. Efectiv, când m-am ridicat, l-am împins peste bord, mi-a tras una, de m-a dat cu capul, efectiv nu am putut să mă ridic, m-am lovit cu capul de pat. Şi în momentul ăla a ieşit din cabină şi a măturat tot ce a găsit pe acolo".   

Din mărturiile lor, cea mai periculoasă ţara rămâne Franţa. Aici au cele mai multe atacuri, în special în zona Nantes sau la Calais, una din celebrele porţi de trecere a imigranţilor în Marea Britanie. 

Drumurile europene, nesigure pentru şoferii români

Ilie Matei, şofer de TIR: "Sunt imigranţii, de obicei cei care vor să ajungă în Anglia, care Fură de la mâncare până la mărfuri şi aşa mai departe. Plus că forţează încuietori, taie efectiv prelatele, au tot felul de macete. Sunt şi cei care fură motorină, ăia sunt în general ai noştri... Sunt români!"

Însă atacurile asupra şoferilor de TIR sunt la ordinea zilei în toată Europa. 

"Unde este poliţia, unde sunt cei care ar trebui să ne ajute. Nu o face nimeni. Suntem pe cont propriu. Tot ce încercăm să facem este să câştigăm o pâine şi să aprovizionăm rafturile magazinelor. Îndurăm asta zilnic. Autorităţile nu ne iau în seamă până când nu e cineva ucis. Atunci e singura dată când reacţionează". 

Săptămâna aceasta, un alt şofer român a fost ucis, în Italia. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit mort în cabina autotrenului cu mai multe răni de cuţit pe corp. Şi în acest caz, autorii atacului sunt de negăsit.  

Cazul morţii lui Mihai Spătaru a ajuns şi în atenţia Parlamentului European şi al Comisiei Europene. Şoferii români cer măsuri pentru ca astfel de crime să nu mai aibă loc şi crearea de parcări sigure în Uniune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mihai, şoferul ucis într-o parcare din Franţa sub ochii soţiei, a ajuns acasă. Mama tânărului: "Atât mi-a mai rămas. În rest, nimic"