Antena Meniu Search
x

Românul rănit la Londra acum o săptămână s-a întors pe Podul Westminster. Iubita lui e încă în stare critică

De toate vârstele şi toate religiile, mii de oameni s-au solidarizat cu victimele atacului de la Londra. Pe podul Westminster, la exact o săptămână de la atacul în care au fost ucişi 4 oameni, londonezi şi nu numai au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere.

Vezi și

De toate vârstele şi toate religiile, mii de oameni s-au solidarizat cu victimele atacului de la Londra. Pe podul Westminster, la exact o săptămână de la atacul în care au fost ucişi 4 oameni, londonezi şi nu numai au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere.

O mare de oameni uniţi de un singur gând. Să onoreze memoria victimelor şi să facă front comun împotriva urii şi terorismului. Andrei Burnaz, românul a cărui iubită a fost sfârşit în Tamisa, în timpul atacului, a participat şi el la ceremonii. În scaunul cu rotile şi piciorul stâng imobilizat, constănţeanul are un trandafir alb în mâini şi chipul transfigurat.  

Cu o săptămână în urmă radia în fotografia surprinsă la metrou alături de Andreea. Plănuia să o ceară în căsătorie în ziua în care a avut loc atacul.

Şi iată-l aici zâmbind, pe podul Westminster, chiar în locul în care ambii au fost loviţi de maşina teroristului Khalid Masood. 

Pe acelaşi subiect

Înregistrarea în care Andreea Cristea plonjează 15 metri de pe pod în apa îngheţată a Tamisei, în timp ce oamenii încearcă, disperaţi, să o ajute, a făcut înconjurul lumii. La bordul unei bărci, un echipaj de pompieri a scos-o din apă.

La fel ca Andreea, alţi 35 de oameni au fost răniţi, iar 4 au murit. La ora 16.40 ora României, ora la care miercurea trecută s-a produs atacul, mii de oameni au făcut front împotriva urii. De la sud la nord, pe podul Westminster, oamenii şi-au dat mâna şi au ţinut un moment de reculegere.

Într-un comunicat difuzat de presa britanică, familia tinerei arhitecte a mulţumit tuturor celor implicaţi în recuperarea Andreei. 

"Andreea rămâne în stare critică dar stabilă şi beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală posibilă. Suntem copleşiţi de dragostea, sprijinul şi respectul arătat  Andreei noastre. (...)Familia noastră este recunoscătoare salvatorilor, personalului medical şi agenţiilor guvernamentale care ne-au oferit asistenţă."

Pe 22 martie, Khalid Masood şi-a transformat maşina în armă după ce a lovit în plin mulţimea de pietoni care se plimba pe podul Westminster. Câteva clipe mai târziu, a înjunghiat un poliţist în faţa Parlamentului şi a fost ucis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Românul rănit la Londra acum o săptămână s-a întors pe Podul Westminster. Iubita lui e încă în stare critică