Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Milionarul român Nelu Bălan a murit la vârsta de 64 de ani. Era proprietarul unuia dintre restaurante de lux din New York

Milionarul român Nelu Bălan a murit la vârsta de 64 de ani, într-un spital din New York. Anunțul a fost dat chiar de fiica sa, Lucy. Omul de afaceri român avea deschis unul dintre restaurantele de lux de pe Madison Avenue, informează Page Six.

de Monica Palade

la 24.05.2023 , 21:10

„Am fost alături de el”, a declarat fiica milionarului. Bălan a suferit o intervenție chirurgicală cu succes în urmă cu mai puțin de doi ani pentru a îndepărta o tumoare pe creier. Acum însă se recupera după un accident de schi, care l-a făcut „să se interneze și să se externeze din spital timp de aproximativ o lună”, a mai spus fiica lui.

Ultimul gând la fiica sa

În ultimii ani, Balan și-a petrecut timpul călătorind în jurul lumii. De un an, locuia la Roma cu iubita sa, Prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi. „Ea a fost o parte importantă din viața lui. Scriau cărți împreună, făceau artă, iar el gătea în vilă cu ea. Au avut o relație foarte specială”, a mai spus Lucy.

Articolul continuă după reclamă

Fiica lui Balan a confirmat că unul dintre obiectivele sale a fost să recupereze restaurantul din Upper East Side, pe care l-a făcut celebru cu preparate cu paste la prețuri fantastice și o clientelă celebră care îl includea pe Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Sarah Jessica Parker. Și Beyoncé și Jay-Z și-au sărbătorit a doua aniversare de nuntă la restaurant în 2010.

Pe acelaşi subiect

În 2015, Balan a fost forțat să se despartă de restaurant după 25 de ani din cauza „unui mariaj care nu a funcționat” cu partenerul său de afaceri Thomas Makkos, susținea el la acea vreme.

Makkos, care a preluat restaurantul, a mărturisit că el și Balan „au păstrat legătura” în ciuda despărțirii lor. „Nu aș fi unde sunt astăzi fără Nello. A ridicat Madison Avenue. Există Empire State Building, Statuia Libertății și acolo e Nello”, a spus omul de afaceri.

Lucy a mărturisit că ultimele sale cuvinte către ea au fost: „Te iubesc Lucy. Tu esti șeful. Nu uita niciodată de unde vii. A spus asta toată viața că mă iubește pe mine, pe toată familia mea, pe sora mea, pe fratele meu, pe cealaltă soră a mea, pe copiii mei”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Milionarul român Nelu Bălan a murit la vârsta de 64 de ani. Era proprietarul unuia dintre restaurante de lux din New York