Antena Meniu Search
x

Milionarul român Nelu Bălan a murit la vârsta de 64 de ani. Era proprietarul unuia dintre restaurante de lux din New York

Milionarul român Nelu Bălan a murit la vârsta de 64 de ani, într-un spital din New York. Anunțul a fost dat chiar de fiica sa, Lucy. Omul de afaceri român avea deschis unul dintre restaurantele de lux de pe Madison Avenue, informează Page Six.

de Monica Palade

la 24.05.2023, 21:10

„Am fost alături de el”, a declarat fiica milionarului. Bălan a suferit o intervenție chirurgicală cu succes în urmă cu mai puțin de doi ani pentru a îndepărta o tumoare pe creier. Acum însă se recupera după un accident de schi, care l-a făcut „să se interneze și să se externeze din spital timp de aproximativ o lună”, a mai spus fiica lui.

Ultimul gând la fiica sa

În ultimii ani, Balan și-a petrecut timpul călătorind în jurul lumii. De un an, locuia la Roma cu iubita sa, Prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi. „Ea a fost o parte importantă din viața lui. Scriau cărți împreună, făceau artă, iar el gătea în vilă cu ea. Au avut o relație foarte specială”, a mai spus Lucy.

Fiica lui Balan a confirmat că unul dintre obiectivele sale a fost să recupereze restaurantul din Upper East Side, pe care l-a făcut celebru cu preparate cu paste la prețuri fantastice și o clientelă celebră care îl includea pe Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Sarah Jessica Parker. Și Beyoncé și Jay-Z și-au sărbătorit a doua aniversare de nuntă la restaurant în 2010.

Pe acelaşi subiect

În 2015, Balan a fost forțat să se despartă de restaurant după 25 de ani din cauza „unui mariaj care nu a funcționat” cu partenerul său de afaceri Thomas Makkos, susținea el la acea vreme.

Makkos, care a preluat restaurantul, a mărturisit că el și Balan „au păstrat legătura” în ciuda despărțirii lor. „Nu aș fi unde sunt astăzi fără Nello. A ridicat Madison Avenue. Există Empire State Building, Statuia Libertății și acolo e Nello”, a spus omul de afaceri.

Lucy a mărturisit că ultimele sale cuvinte către ea au fost: „Te iubesc Lucy. Tu esti șeful. Nu uita niciodată de unde vii. A spus asta toată viața că mă iubește pe mine, pe toată familia mea, pe sora mea, pe fratele meu, pe cealaltă soră a mea, pe copiii mei”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Milionarul român Nelu Bălan a murit la vârsta de 64 de ani. Era proprietarul unuia dintre restaurante de lux din New York