Antena Meniu Search
x

Video Cazul milionarului în criptomonede Costin Miu, răpit şi torturat de trei nigerieni. Ordinul, dat de un britanic care voia să îşi recupereze banii

Răpire ca-n filme în Mamaia. Un milionar în criptomonede a fost luat de pe stradă, dintr-un cartier exclusivist, de trei nigerieni. Creierul misiunii a fost un bărbat din Marea Britanie, căruia omul de afaceri i-ar fi datorat mulţi bani. Milionarul a fost înjunghiat, lovit şi torturat trei ore în fosta tabără de la Năvodari. Procurorii români au refăcut pas cu pas operaţiunea. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.05.2023, 20:38

Vezi și

Scenele desprinse din filmele de acţiune au avut loc anul trecut în luna mai. Un individ acuzat de trafic de droguri, angajat de un londonez să-i recupereze banii, şi-ar fi urmărit victima în trafic prin staţiunea Mamaia, a convins-o să tragă pe dreapta şi a ameninţat-o să-şi plătească datoriile.

Milionarul Costin Miu a reuşit să plece. A doua zi, lucrurile nu au mai mers atât de uşor. Când a coborât din blocul în care locuieşte într-un cartier exclusivist din Mamaia, Costin Miu a fost lovit în cap de acelaşi individ. 

Cristina Filip, reporter Observator: Totul s-a întâmplat în această parcare, acela este blocul. Imediat, aici, au apărut şi trei indivizi de origine nigeriană cu un autoturism alb. L-au lovit, legat şi băgat cu forţa în maşină.

Alexandru Olteanu, procuror Parchetul Judecătoriei Constanţa: Prin exercitarea de violenţe, a deposedat-o de telefonul mobil, de un ceas de mână, de cheia autoturismului personal şi de cheia apartamentului în care locuia. 

Pe acelaşi subiect

Nigerienii l-au dus pe milionar din Mamaia în Năvodari

Deşi ar fi putut să ajungă în doar nouă minute pe ruta obişnuită, au făcut un ocol ca să îl debusoleze pe omul de afaceri. I-au pus o cagulă şi l-au legat la mâini. A fost lovit în repetate rânduri şi înjunghiat în umăr. La un moment dat, a fost înţepat cu o seringă în zona abdomeniul. Nu a fost drogat, spun anchetatorii. Ar fi fost mutat apoi într-o altă maşină. 

Cristina Filip, reporter Observator: Cu mâinile legate şi faţa acoperită de cagulă, Costin Miu a fost adus aici în clădirea dezafectată a fostei tabere pentru copii năvodari. Timp de trei ore a fost ţinut ostatic, timp în care Dorobanţu a încercat să afle prin intermediul complicilor nigerieni parolele de la conturile de criptomonede în aşa fel încât să poată să fure banii. Mai mult de atât, ca să nu dea de bănuit în toată această perioadă a răspuns la mesajele venite pe telefonul lui Costin Miu. 

Câţiva vecini au fost martori ai răpirii şi au alertat autorităţile

Nu mai puţin de trei apeluri au fost înregistrate la 112. Procurorii au refăcut pas cu pas filmul răpirii şi au ridicat mai multe probe. Cel care a comandat întreaga operaţiune ar fi un individ stabilit în Marea Britanie, căruia milionarul român i ar fi datorat trei milioane de euro dintr-o fraudă informatică.

Traficantul de droguri a fost arestat pe loc, după ce a ajuns împreună cu milionarul la sediul poliţiei din Mamaia pentru o declaraţie. Făcuseră o înţelegere şi trebuia să-l scoată nevinovat pe unul dintre prietenii săi care-l ajutase să mute maşina victimei. Omul de afaceri ar fi fugit din ţară. Costin Miu este un personaj misterios, cu o avere impresionantă facută din tranzacţii cu criptomonede.

Alexandru Olteanu, procuror Parchetul Judecătoriei Constanţa: Se pare că a părăsit teritoriu României la scurt timp după comiterea faptei.

Cei trei nigerieni nu au fost prinşi nici până acum. Alexandru Dorobanţu a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare, dar decizia nu e definitivă. Pe lângă trafic de droguri, el este acuzat acum şi de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cazul milionarului în criptomonede Costin Miu, răpit şi torturat de trei nigerieni. Ordinul, dat de un britanic care voia să îşi recupereze banii