Antena Meniu Search
x

Ministrul britanic de Externe avertizează: "Trebuie să-l oprim, Vladmir Putin nu se va opri la Ucraina"

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss , este de părere că din moment ce războiul se va declanşa, Vladimir Putin „nu se va opri la Ucraina”, argumentând că încearcă să reunească Uniunea Sovietică.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 13:23

Ministrul britanic de Externe
Ministrul britanic de Externe - Profimedia

Truss a spus în timpul conferinţei pentru securitate de la München că Europa trebuie să se pregătească de război, fiind convinsă că un atac asupra Ucrainei este iminent.

În timp ce președintele Rusiei a făcut ieri o uriașă demonstrație de forță militară cu exerciții nucleare care implică rachete balistice, submarine și convoai de tancuri, ministrul Truss a lansat o ultimă cerere pentru comunitatea internațională căreia îi solicită să se unească pentru a înfrunta agresiunea Moscovei., scrie Daily Mail.

"Acesta este cel mai periculos moment pentru securitatea europeană, de după anii 1940. Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu. Rusia a arătat că nu este serioasă în privința diplomației”, a spus  Liz Truss.

Şi James Cleverly, ministrul britanic pentru Europa, susţine că o invazie rusă a Ucrainei pare acum ''mult mai probabilă decât improbabilă'' şi toate semnele sugerează că este 'iminentă. "Din nefericire, la acest moment, un atac, o invazie, pare mult mai probabilă decât improbabilă dar vom continua să depunem eforturi pentru a împiedica acest lucru.Tot ceea ce vedem indică faptul că o invazie este foarte, foarte probabilă şi foarte, foarte iminentă", a declarat James Cleverly pentru presa străină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ministrul britanic de Externe avertizează: "Trebuie să-l oprim, Vladmir Putin nu se va opri la Ucraina"