Antena Meniu Search
x

VIDEO. Ministrul ucrainean al Apărării s-a dat cu tancul Challenger 2. "Minunat, Ben. Sunt foarte bune!"

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a publicat azi o filmare în care mulțumește Marii Britanii pentru primele tancuri Challenger 2 care au sosit în Ucraina. "Aceste mașini fantastice vor începe în curând misiunile de luptă", a scris el pe Twitter. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a confirmat luni că 18 tancuri Leopard 2 au ajuns în Ucraina.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 14:52

Vezi și

Ministrul apărării ucrainean a mers marţi cu un tanc britanic Challenger 2. Londra a anunţat în ianuarie că va trimite în Ucraina 14 astfel de blindate pentru a ajuta forţele ucrainene să pregătească o eventuală contraofensivă. 

Reznikov a scris pe Twitter că primele tancuri britanice au sosit în Ucraina şi că "a fost o plăcere să dau o tură cu primul Challenger 2 ucrainean" şi că "aceste maşini fantastice îşi vor începe în curând misiunile de luptă". El a difuzat şi o filmare în care apare în unul din tancurile cu steagul galben-albastru al Ucrainei înşiruite în câmp deschis şi face un gest de aprobare cu degetele mari ridicate.

Ministrul ucrainean i-a mulţumit de asemenea în engleză omologului său britanic, Ben Wallace. "Minunat, Ben. Este... ceva foarte bun. Mulţumesc mult Regatului Unit din partea Ucrainei". Ministerul Apărării de la Berlin a anunţat luni că în Ucraina au ajuns şi 18 tancuri germane Leopard 2 şi 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder.  Cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania a livrat tancurile Leopard 2 Ucrainei. "Da, am livrat tancuri Leopard aşa cum am anunţat", a declarat Scholz în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul olandez Mark Rutte, luni, la Rotterdam.

Reznikov a mulţumit aliaţilor Ucrainei pentru sprijin

Pe acelaşi subiect

Pe lângă Challengers (tancuri de luptă) din Marea Britanie, în Ucraina au mai ajuns blindatele pentru infanterie Strykers şi Cougars din Statele Unite şi Marders din Germania. "În urmă cu un an, nimeni nu şi-ar fi putut imagina că sprijinul partenerilor noştri va fi atât de puternic. Că întreaga lume civilizată va reporni şi, în cele din urmă, va rezista agresorului sângeros, ţara teroristă, Rusia", a declarat el. "În acest an, totul s-a schimbat. Ucraina a schimbat lumea. Rezistenţa poporului ucrainean şi priceperea armatei noastre au convins pe toată lumea că Ucraina va învinge." El a adăugat că "noul echipament va fi o companie bună pentru "fraţii" săi pe câmpul de luptă".

Germania a promis 18 tancuri Leopard 2 pentru Ucraina. Tancurile moderne sunt cunoscute pentru că sunt rapide şi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. "Germania şi Olanda au livrat împreună obuziere şi muniţie şi tocmai se pregătesc, împreună cu Danemarca, să livreze tancuri de luptă principale Leopard 1 pentru a sprijini Ucraina", a declarat Scholz, adăugând că Germania "tocmai a livrat" şi tancurile "foarte moderne". Sosirea tancurilor Leopard 2 vine după luni de dezbateri. Oficialii germani au ezitat să trimită tancurile în Ucraina, spunând că aşteaptă ca SUA să trimită propriile M1 Abrams la Kiev.

Pe lângă cele 18 tancuri, 40 de vehicule germane de luptă de infanterie Marder şi două vehicule blindate de recuperare au ajuns de asemenea în Ucraina, a declarat o sursă din domeniul securităţii, citate de Reuters. Armata germană a antrenat echipajele tancurilor ucrainene, precum şi trupele desemnate să opereze vehiculele Marder timp de mai multe săptămâni la Muenster şi Bergen, în nordul Germaniei. Pe lângă vehiculele germane, trei tancuri Leopard donate de Portugalia au ajuns, de asemenea, în Ucraina, a mai precizat sursa de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Ministrul ucrainean al Apărării s-a dat cu tancul Challenger 2. "Minunat, Ben. Sunt foarte bune!"