Antena Meniu Search
x

"Mireasa nazista", pe jumatate romanca

O suspecta de terorism, care ar fi pe jumatate romanca, este in centrul celui mai mediatizat proces din ultimii ani din Germania. Femeia facea parte dintr-o grupare neo-nazista si e judecata pentru moartea a 10 persoane

Vezi și

"Mireasa nazista". Asa este cunoscuta Beate Zschaepe. Femeia de 38 de ani si-a capatat sinistra reputatie in urma unor acuzatii cum nu s-au mai vazut dupa al Doilea Razboi Mondial. Anchetatorii o considera responsabila pentru comiterea a 10 crime, intre 2000 si 2006. Victimele: opt imigranti turci, unul grec si o politista. Toti, impuscati, ca la executie.

Cert este ca procesul este unul extrem de mediatizat. “Sunt aici circa 500 de colegi politilsti care indeplinesc diferite misiuni, precum paza cladirii, acordare de asistenta oficialilor tribunalului prin controale la intrare, asigurarea securitatii in cladire”, a declarat Wolfgang Wenger, purtator de cuvant la Politia din Munchen.

Despre CEPE, presa germana spune ca ar fi pe jumatate romanca. Mai exact, tatal ar fi roman, iar mama l-ar fi cunoscut in anii ‘70, cand era studenta la stomatologie, in Bucuresti. Barbatul nu si-a recunoscut insa niciodata copilul.

Beate Zschaepe a fost arestata in 2011, la o saptamana dupa ce politia a descoperit cadavrele celor doi complici ai ei, care, se pare, s-au sinucis. La proces, in boxa acuzatilor au fost adusi si alti membri ai gruparii neo-naziste, suspectati ca i-ar fi ajutat pe cei trei asasini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Mireasa nazista", pe jumatate romanca