Antena Meniu Search
x

Video Mister după prăbușirea fulgerătoare a unui avion cu 72 de oameni la bord, în Nepal: "Vremea era bună, avionul bun, comandantul avea experienţă"

O aeronavă cu 72 de oameni la bord, inclusiv bebeluşi, s-a prăbuşit cu 20 de secunde înainte de aterizare, într-o zonă muntoasă din Nepal. 68 de morţi arată bilanţul provizoriu. Moartea şi-a făcut loc într-un zbor care dura doar 30 de minute şi pe care comandantul, pilot cu 25 de ani de experienţă, îl făcuse de sute de ori fără probleme.

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 19:22

Vezi și

Avionul se apropia de aeroportul de destinaţie, cu trenul de aterizare scos. Martorii au văzut cum aeronava şi-a schimbat brusc direcţia, ca şi cum ar fi vrut să evite să cadă peste casele din apropiere. Apoi s-a prăbuşit şi a luat foc, la un kilometru şi jumătate înainte de aeroportul din oraşul turistic Pokhara. Avionul, un ATR 72-500, venea din capitala Nepalului, Katmandu. 

Avionul a lăsat un crater enorm în locul unde s-a prăbuşit

Pokhara este una dintre cele mai populare destinații turistice din Nepal. Este tabăra de bază pentru aventurierii montani care încearcă să traverseze circuitul Annapurna din Himalaya. Fostul director al aeroportului nu găseşte nicio explicaţie pentru tragedia aviatică.

Debendra KC, fost director al aeroportului Pokhara: Vremea era bună, avionul era bun, comandantul avea experienţă foarte mare, copilotul era o doamnă, iar avionul fusese alimentat la Kathmandu. Martorii spun că aeronava a intrat în pană la aterizare și că nu a putut face aterizarea cum trebuie.

Pe acelaşi subiect

Sonia Simionov, reporter Observator: Așa arată un avion de tipul celui care s-a prăbușit în Nepal. Aeronava morții a fost fabricată în Franța, acum 15 ani. Avea 72 de locuri, de unde îi vine și numele ATR 72. Printre pasageri erau și șase copii, dintre care trei bebeluși. Din informațiile pe care le avem în acest moment, toți copiii stăteau cu părinții lor în partea din față a aeronavei.

Turnul de control a pierdut legătura cu avionul cu 10 minute înainte de prăbușire

Controlorii de zbor au pierdut legătura cu avionul cu 10 minute înainte de prăbuşire, iar până la acel moment comandantul nu a lansat niciun apel de urgenţă 

Autorităţile din Nepal au chemat armata să ajute la operaţiunea de salvare, în speranţa că există supravieţuitori. Au putut să intervină abia după ce pompierii au stins, cu greu, flăcările care au cuprins avionul după prăbuşire. 

Pushpa Kamal Dahal, premierul Nepalului: Incidentul a fost tragic, întreaga forță a armatei nepaleze și a poliției a fost desfășurată pentru salvare.

La bordul avionului erau 15 turişti străni. Până acum, nu există informaţii despre victime din România. Accidentul aviatic de astăzi din Nepal este al zecelea în ultimii 10 ani. Ţara este recunoscută pentru desele incidente, provocate de pistele de aterizare scurte şi aflate în zone muntoase, pline de curenţi de aer puternici, care pot pune probleme mari avioanelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Mister după prăbușirea fulgerătoare a unui avion cu 72 de oameni la bord, în Nepal: "Vremea era bună, avionul bun, comandantul avea experienţă"