Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Moarte tragică pentru o pacientă suspectă de infecție cu coronavirus, în Marea Britanie, după ce rezervorul de oxigen a luat foc. VIDEO

Pe rolul instanţei britanice se află un caz tragic. O femeie în vârstă de 67 de ani, infectată de coronavirus, a murit în timp ce paramedicii o conectau provizoriu la un rezervor de oxigen, pentru a o ajuta să respire mai bine.

de Cristian Ionescu

la 10.11.2020 , 17:44

O femeie care aștepta să fie tratată de paramedici a murit în flăcări, după o defecțiune a rezervorului de oxigen - Birmingham Live
  • Bătrâna chemase paramedicii pentru că nu putea să respire
  • Rezervorul de oxigen s-a defectat, provocând un incendiu devastator

Medicii Serviciului de Ambulanță din West Midlands, Emma Spencer și Steve Kelly, au fost chemați la casa Hadley, din New Street, Walsall, după un apel din 999. O femeie aflată în izolare, fiind suspectă de infecție cu coronavirus, anunțase dificultăți de respirație.

Dar, imediat ce paramedicii au început tratamentul cu oxigen, au început să zboare scântei din rezervorul de oxigen, a izbucnit incendiul, iar fotoliul pe care se afla bătrâna de 67 de ani a luat foc.

Flăcările au fost întreținute de oxigenul din rezervor, în câteva secunde vâlvătaia cuprinzând întreaga cameră, scrie Birmingham Live.

Articolul continuă după reclamă

Ancheta procurorilor precizează că paramedicul a apucat doar să strige: "O, Doamne", observând cum camera este cuprinsă rapid de flăcări. Ei au încercat să o tragă pe bătrână de pe fotoliu, însă nu au reușit și au fugit imediat din încăpere.

Soțul, fiica, nepoata lui Lynn Hadley și cei doi paramedici au reușit să fugă din flăcările care cuprinseseră casa.

Soțul doamnei Hadley, David, a declarat pentru Black Country Coroner's Court că a văzut un "fulger" cu colțul ochiului, după ce recipientul a fost pornit. 

"Am văzut un fulger în colțul ochiului, apoi l-am auzit pe paramedicul care era lângă rezervorul de oxigen strigând oh, Doamne!. Am văzut foc pe podea. Am reușit să o prind de braț, dar din cauza fumului a trebuit să fugim în grădină", povestește soțul bătrânei.

Poliția, pompierii, încă două ambulanțe și o echipă de intervenție au fost trimiși la locul exploziei, care a distrus complet acoperișul. Ancheta continuă.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Moarte tragică pentru o pacientă suspectă de infecție cu coronavirus, în Marea Britanie, după ce rezervorul de oxigen a luat foc. VIDEO