Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care americanii doboară cu o rachetă balonul spion al chinezilor. Reacția Beijingului

Balonul chinez, pe care americanii îl considerau ca fiind de spionaj și care survola deja de câteva zile spaţiul SUA, a fost doborât ieri, cu o singură rachetă lansată dintr-un avion de vânătoare F-22 și a ajuns în apele Oceanului Atlantic. Ministerul de Externe chinez a caracterizat decizia americanilor ca fiind mult prea exagerată pentru un "accident". Mai există încă un balon asemănător şi deasupra Americii Latine.

de Redactia Observator

la 05.02.2023, 10:20

Vezi și

Ieri, balonul de spionaj care survola Statele Unite a fost doborât deasupra Oceanului Atlantic. Armata americană a folosit un aparat de zbor F-22 din care a fost lansat un singur proiectil. 

Preşedintele Joe Biden a încurajat doborârea balonului încă de la prima apariţie pe cerul american. În urma mai multor reconsiderări ale strategiei, Pentagonul a decis că cel mai indicat este să aştepte până când presupusul instrument de spionaj trece de zonele populate şi ajunge deasupra unei ape. 

Joe Biden: Au reuşit, cu succes, să-l doboare! Vreau să-i felicit pe aviatorii noştri care au făcut-o. 

Din motive de siguranţă naţională, activitatea aeriană a fost suspendată pe trei aeroporturi din Carolina de Nord şi Carolina de Sud cu câteva ore înaintea distrugerii balonului. La scurt timp după aceea, zborurile au fost reluate. Mai multe echipaje ale Marinei Americane, dar şi ale Gărzii de Coastă au încercuit zona în care s-a prăbuşit instrumentul Chinei. Ce-a mai rămas din balon va fi recuperat şi va ajunge la un laborator FBI din Virginia pentru analiză. 

China a reacţionat imediat

Într-o declaraţie oficială, Ministerul de Externe al Chinei a condamnat soluţia găsită de Statele Unite. A caracterizat atitudinea SUA ca fiind mult exagerată în condiţiile în care intrarea balonului, despre care spune că era un "dirijabil civil", în spaţiul aerian american a fost doar "un accident"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Momentul în care americanii doboară cu o rachetă balonul spion al chinezilor. Reacția Beijingului