Antena Meniu Search
x
LIVE

Pentagonul este cu ochii pe un balon de spionaj chinez care zboară deasupra SUA. Armata voia să-l doboare, dar s-a răzgândit

Pentagonul urmăreşte un balon de spionaj chinez care zboară deasupra Statelor Unite, au declarat joi oficiali americani, informează vineri Reuters.

De Redactia Observator la 03.02.2023, 08:37
Pentagonul este cu ochii pe un balon de spionaj chinez care zboară deasupra SUA. Armata voia să-l doboare, dar s-a răzgândit
Pentagonul este cu ochii pe un balon de spionaj chinez care zboară deasupra SUA. Armata voia să-l doboare, dar s-a răzgândit - Twitter

Aceasta este o metodă de colectare a informaţiilor ce duce cu gândul la filmele de spionaj şi aduce în atenţie nivelul până la care sunt dispuse să se se spioneze China şi SUA, pe fondul tensiunilor crescute din relaţia lor bilaterală.

"În mod clar, intenţia acestui balon este de supraveghere", a declarat un oficial înalt al apărării din SUA, vorbind sub protecţia anonimatului, scrie Agerpres.

Oficialul a spus că Washingtonul a urmărit balonul de când a intrat în spaţiul aerian al SUA în urmă cu câteva zile, inclusiv prin observarea lui cu avioane militare cu echipaj.

Înalţi lideri militari americani au luat în calcul doborârea balonului spion deasupra statului Montana, dar în cele din urmă au recomandat să nu se facă acest lucru din cauza riscului potenţial de siguranţă pe care l-ar putea reprezenta resturile pentru cei de la sol.

Conform informaţiilor furnizate de AFP, preşedintele Joe Biden ar fi cerut iniţial Pentagonului să îl doboare, dar a fost luată în cele din urmă decizia de a nu se proceda astfel.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Pentagonul este cu ochii pe un balon de spionaj chinez care zboară deasupra SUA. Armata voia să-l doboare, dar s-a răzgândit