Video

Momentul în care Joe Biden depune jurământul şi devine al 46-lea preşedinte american

De Cristian Ionescu.
Publicat: 20.01.2021, 20:05.
Actualizat: 20.01.2021, 20:21

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a depus jurământul de învestire, devenind al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden a sosit la Capitoliu pentru inaugurarea sa prezidențială, gata să preia o țară greu încercată de pandemia coronavirusului și să pună capăt unor tumultoşi patru ani, sub conducerea președintelui Donald Trump.

Unitate, vindecare, decenţă civică

În discursul său, Biden a cerut unitate, vindecare și revenirea la decența civică, care au fost temele campaniei sale prezidențiale - și probabil vor face parte din mesajul său pentru lunile următoare.

El a abordat şi provocările cu care se confruntă națiunea, de la furia declanşată de pandemia COVID-19, la amenințarea violenței de extremă dreapta.

"Puțini oameni din istoria națiunii noastre au fost mai provocați sau au găsit un moment mai dificil decât timpul în care ne aflăm acum", a spus Biden.

De asemenea, el i-a îndemnat pe americani să se reunească pentru a respinge dezinformarea în favoarea unui set comun de fapte, recunoscând efectul coroziv pe care l-au avut teoriile conspirației fostului președinte Donald Trump asupra psihicului națiunii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.