Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care Joe Biden depune jurământul şi devine al 46-lea preşedinte american

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a depus jurământul de învestire, devenind al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.01.2021, 20:21

Vezi și

Joe Biden a sosit la Capitoliu pentru inaugurarea sa prezidențială, gata să preia o țară greu încercată de pandemia coronavirusului și să pună capăt unor tumultoşi patru ani, sub conducerea președintelui Donald Trump.

Unitate, vindecare, decenţă civică

În discursul său, Biden a cerut unitate, vindecare și revenirea la decența civică, care au fost temele campaniei sale prezidențiale - și probabil vor face parte din mesajul său pentru lunile următoare.

El a abordat şi provocările cu care se confruntă națiunea, de la furia declanşată de pandemia COVID-19, la amenințarea violenței de extremă dreapta.

"Puțini oameni din istoria națiunii noastre au fost mai provocați sau au găsit un moment mai dificil decât timpul în care ne aflăm acum", a spus Biden.

De asemenea, el i-a îndemnat pe americani să se reunească pentru a respinge dezinformarea în favoarea unui set comun de fapte, recunoscând efectul coroziv pe care l-au avut teoriile conspirației fostului președinte Donald Trump asupra psihicului națiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Momentul în care Joe Biden depune jurământul şi devine al 46-lea preşedinte american