Antena Meniu Search
x

Momentul în care Putin se răstește la șeful spionilor ruși: "Vorbește clar! Susții sau vei susține independența republicilor?"

Șeful serviciului de spionaj al Rusiei a fost luat "la rost" de preşedintele Vladimir Putin, luni, în timpul unei şedinţe a consiliului de securitate, în cadrul căreia liderul de la Kremlin îi cerea acestuia să recunoască dacă sprijină decizia de a recunoaște a celor două regiuni separatiste din Ucraina ca state independente.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 12:37

Vezi și

Pentru întâlnirea extraordinară a lui Vladimir Putin cu oficialii din securitate de luni, el a ales Sala ornată a Ordinului Sf. Ecaterina a Kremlinului

În timpul şedinţei extraordinare, care a arătat ca o nouă scenetă regizată, se poate observa un schimb de replici între Putin și Serghei Naryshkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei. Acesta din urmă pare să se încurce în cuvinte, moment în care Vladimir Putin îl întrerupe de mai multe ori.

Preşedintele rus pune presiune asupra lui Naryshkin pentru a-i spune dacă susține recunoașterea Donețkului și Luganskului ca state independente, mai degrabă decât ca parte a Ucrainei . Presa străină a spus că Putin l-a grăbit de două ori pe Naryshkin cerându-i să „vorbească direct!”

Dialogul dintre Vladimir Putin şi şeful spionilor ruşi

Pe acelaşi subiect

Naryshkin (a început să se bâlbâie): „Voi susţine decizia de a recunoaște...”

Putin: „Voi susține sau susțin? Vorbește clar, Serghei!”

Naryshkin, vizibil tulburat a menţionat apoi că sprijină anexarea teritoriilor separatiste ca parte a Rusiei.

Putin:  „Nu despre asta discutăm! Vorbim dacă să le recunoaștem sau nu independența.”

Serghei Naryshkin a răspuns că sprijină regiunile „care devin parte a Rusiei”, ceea ce l-a determinat pe Putin să-i spună că nu se discută în prezent și că recunoașterea lor ca state independente este singurul lucru sigur luat în considerare în prezent.

La câteva ore după întâlnire, Putin a ținut un discurs în care a anunțat că Rusia recunoaște Donețk și Lugansk ca state independente și a ordonat trupelor militare să intre în regiuni. Decizia a atras reacţii imediate din partea Occidentului, Casa Albă impunând sancțiuni regiunilor la scurt timp după.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Consiliului de Securitate al Rusiei, convocat luni de Vladimir Putin, pentru a decide soarta Ucrainei a arătat ca o nouă scenetă regizată de Kremlin. Imginile cu Putin în rol de profesor, așezat singur la o masă, oferindu-le lecții unor înalți oficiali ruși, membri ai Consiliului de Securitate, care stăteau la aproape 20 de metri distanță de el, pe scaune, într-o cameră somptuoasă de la Kremlin, s-au viralizat.  

Putin le-a cerut subordonaților săi, unul după altul, să justifice recunoașterea a două teritorii controlate de separatiști în estul Ucrainei, o mișcare de care Occidentul se teme că ar putea marca începutul unui război între Moscova și Kiev. cu până la 190.000 de soldați ruși, mobilizaţi deja în jurul granițelor Ucrainei.

La ședința convocată de Putin au participat fostul președinte și premier rus, Dmitri Medvedev, acum vicepreședinte al  Consiliului de Securitate al Rusiei, Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, Alexander Bortnikov, șeful FSB, Serviciile de Securitate ruse, șeful adjunct al administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, șeful Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin, Nikolai Patrușev, principalul consilier pe teme de securitate și premierul rus, Mihail Mișustin

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Momentul în care Putin se răstește la șeful spionilor ruși: "Vorbește clar! Susții sau vei susține independența republicilor?"