Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care se aud sirenele antiaeriene în Japonia după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă

Autoritățile japoneze au alertat locuitorii din regiunile nord-estice să se adăpostească în adăposturi, emițând prima "alertă J" din 2017, atunci când Coreea de Nord a lansat două rachete Hwasong-12 cu rază medie de acțiune deasupra Japoniei, într-o perioadă de câteva săptămâni, în timpul unei serii anterioare de teste de arme, notează NBC.

de Adrian Popovici

la 04.10.2022, 17:11

Locuitoriilor din nordul Japoniei li s-a recomandat să se adăpostească în clădiri din cauza testului balistic
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei - Profimedia

Trenurile au fost oprite în regiunile Hokkaido și Aomori până când guvernul a transmis că racheta nord-coreeană a aterizat în Pacific. În orașul Sapporo, capitala prefecturii insulei principale Hokkaido din Japonia, metrourile au fost, de asemenea, oprite temporar, asta în timp ce stațiile erau pline de navetiști.

Locuitorii din nordul Japoniei, inclusiv au fost treziți de zgomotul sirenelor și al mesajelor de alertă  care transmiteau că: "Coreea de Nord pare să fi lansat o rachetă. Vă rugăm să evacuați în clădiri sau în subteran."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În timp ce racheta zbura deasupra insulelor nipone, locuitorii au fost avertizați să se ferească de resturile care ar fi putut cădea. Mulți păreau să rămână calmi, potrivit rapoartelor din presa locală. Un videoclip arată că navetiștii din Tokyo mergeau liniștiți, asta în timp ce difuzoarele îi avertizau de pericolul iminent.

Testul balistic crește tensiunile dintre Coreea de Nord și vecinii săi

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat reporterilor că lansarea "este un act nesăbuit și îl condamn cu tărie". Președintele sud-coreean, Yoon Suk Yeol, a declarat că "provocările nucleare nesăbuite" ale Coreei de Nord se vor întâlni cu un răspuns sever din partea Sudului și a comunității internaționale. Armata sa a avertizat separat că lansările repetate de rachete ale Phenianului vor adânci izolarea internațională și vor determina Seulul și Washingtonul să-și consolideze capacitățile de descurajare.

Coreea de Nord a efectuat marți cel mai lung test militar cu, o rachetă balistică care a zburat peste Japonia și care ar putea ajunge în Guam, teritoriu american, și chiar mai departe, forțând guvernul japonez să emită alerte de evacuare și să oprească trenurile. Militarii sud-coreeni și americani au răspuns prin lansarea de avioane de luptă care au tras cu arme asupra unei ținte aflate în largul coastei de vest a Coreei de Sud, într-un spectacol de forță împotriva Coreei de Nord.

Testul rachetei nord-coreene a fost cea mai provocatoare demonstrație din acest an, în timp Kim Jong-un face eforturi pentru a-și dezvolta unui arsenal nuclear capabil să amenințe Statele Unite  și aliații săi. Analiștii sunt de părere că în acest fel, regimul nord-coreean încearcă să obțină ridicarea unora dintre sancțiunile impuse de occidentali.

Coreea de Nord a testat aproximativ 40 de rachete în cele peste 20 de teste din acest an, în timp ce liderul său, Kim Jong-un, refuză să se întoarcă la diplomația nucleară cu Statele Unite. Politicienii de la Washington  au condamnat cu fermitate "decizia periculoasă și nesăbuită" a Coreei de Nord de a lansa ceea ce a descris ca fiind o "rachetă balistică cu rază lungă de acțiune" asupra Japoniei.

"Statele Unite își vor continua eforturile de a limita capacitatea Coreei de Nord de a-și promova programele interzise de rachete balistice și arme de distrugere în masă, inclusiv cu aliații și partenerii ONU", a declarat purtătoarea de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Momentul în care se aud sirenele antiaeriene în Japonia după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă