Antena Meniu Search
x

Momentul în care un tanc ucrainean cade în râu în timp ce încerca să se ascundă de ruşi. Ce au descoperit ucrainenii după ce au trecut de prima linie

Război în Ucraina. O dronă rusească a surprins momentul în care un tanc ucrainean cade în apele unui râu, în sud-estul Ucrainei. Incidentul a fost confirmat şi de surse ucrainene care au geolocalizat imaginile, dar în altă poziţie decât cea din varianta ruşilor. Ucraina a declarat vineri că trupele sale au trecut, în unele zone, de pe frontul de sud, de prima linie de apărare rusă, dar se confruntă cu o a doua linie de fortificații, construite din beton armat. 

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 15:08

Vezi și

Potrivit surselor ruse, în timpul unui atac asupra satului Urojaine, situat la est de Staromaiorske, ucrainenii ar fi încercat să camufleze un tanc într-o zonă cu tufişuri, copaci şi arbuşti, pe malul râului Mokri Yali, pentru a evita focurile de artilerie rusă. La un moment dat blindatul o ia la vale în apă. Cel puţin doi membri ei echipajului sunt filmaţi din dronă cum înoată spre mal. 

Un canal de Twitter pro-ucrainean a confirmat că incidentul este real, dar a geolocalizat imaginile la nord de Staromaiorske, lângă satul Makarivka. "În ultimele 1-2 zile, canalele rusești râd de un tanc ucrainean T-72 care s-a scufundat în râul Mokri Yali, lângă Urojaine. Eram sceptic, dar s-a întâmplat. Însă nu la Staromaiorske așa cum pretind ruşii, ci lângă Makarivka", potrivit Noelreports.

Ucraina a trecut de prima linie de apărare rusă, dar se confruntă cu o altă provocare uriașă

Pe 27 iulie, ucrainenii au anunţat că au cucerit satul Staromaiorske, în sud-vestul regiunii Doneţk, ce le permite să se apropie de a doua linie a defensivei ruse de care va trebui să treacă pentru a-şi putea continua înaintarea spre portul ocupat Berdiansk. Ucraina şi-a început contraofensiva terestră la începutul lunii iunie. În prezent, forţele ucrainene atacă în trei sectoare ale liniei frontului: la Bahmut, în est, în zona Staromaiorske, în sud-est, şi în Zaporojie, în sud.

Pe acelaşi subiect

În sud-est, în apropierea graniţei administrative a celor două provincii ucrainene Doneţk şi Zaporojie, trupele ucrainene au reușit să avanseze lângă satul Staromaiorske, potrivit unui proeminent blogger militar rus. Forțele Armate ale Ucrainei au continuat atacurile şi în apropierea satului Robotîne, pe frontul de sud, în Zaporojie, potrivit bloggerilor militari ruși. 

Câmpurile cu mine au încetinit contraofensiva Kievului în ultimele două luni, dar acum, în zonele în care minele au fost depășite, trupele se confruntă cu o apărare şi mai dură a ruşilor. Ucraina a declarat vineri că trupele sale au trecut, în unele zone, de prima linie de apărare rusă, dar se confruntă cu o a doua linie de fortificații, construite din beton armat. 

"Inamicul rezistă cu înverșunare. Pe lângă faptul că pun minee în continuu, inamicul are echipate pe înălțimi cheie fortificații din beton, protejate. În condiții atât de dificile, trupele noastre avansează treptat, dar foarte persistent", a transmis ministrul adjunct al Apărării, Ganna Maliar.

Pe frontul din Donețk, Forțele Armate Ruse au condus din nou operațiuni de asalt în Mariinka și Pervomaisk, potrivit bloggerilor ruși care au scris din nou şi despre lupte pe insulele de pe Nipru.

Budanov: Ucrainenii avansează mai repede lângă Bahmut decât în ​​sud

Pe frontul de est, în jurul oraşului Bahmut, intensitatea luptelor a mai scăzut în ultimele zile, susţine Rybar, un blogger militar rus, bine conectat la situaţia de pe front, în timp ce altul se plânge că "inamicul încearcă să ne împingă aici, chiar să ne distrugă psihologic, folosind cele mai moderne tipuri de arme şi profitând de superioritatea în echipamente".

Ucrainenii recunosc şi ei că situaţia e dificilă la Bahmut, deşi continuă să avanseze chiar mai mult decât în sud. "Situația din zona Bahmut este, de asemenea, dificilă. Pe flancul sudic, trupele noastre trec treptat prin focuri grele de artilerie și câmpuri de mine, dar continuă să avanseze. Inamicul atacă pe flancul nordic, dar respingem atacurile. Și aici, inamicul vrea să recâștige pozițiile pierdute", a transmis Ganna Maliar.

Generalul Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații Militare (HUR), a declarat într-un interviu publicat pe 5 august că forțele ucrainene avansează mai repede lângă oraşul Bahmut, decât în ​​sudul Ucrainei. Budanov a mai declarat că forțele ruse au construit în sudul Ucrainei posturi de apărare staționare, de beton, complet echipate, ceea ce îngreunează ofensiva ucraineană acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un tanc ucrainean cade în râu în timp ce încerca să se ascundă de ruşi. Ce au descoperit ucrainenii după ce au trecut de prima linie