Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care un tanchist rus primește o rachetă Stugna-P în cap

Sistemul de rachete anti-tanc Stugna-P se dovedește a fi extrem de folositor armatei ucrainene. Pe pagina de Facebook a jurnaliștilor de la Vișegrad 24 a fost publicată o nouă înregistrare ce arată momentul în care un tanchist rus este lovit nimicitor de o rachetă.

de Redactia Observator

la 11.04.2022 , 18:13

sistemul de rachete Stugna-P în acțiune
Momentul în care un tanchist rus primește o rachetă Stugna-P în cap - captură video Twitter / Visegrád 24

De precizat că sistemul Stugna-P din imagini are interfața în arabă, fiind destinat exportului. Însă, după invazia rusă în Ucraina, militarii ucraineni au sistat livrările pentru a folosi rachetele împotriva ocupanților.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum funcționează sistemul Stugna-P, folosit de armata ucraineană

Articolul continuă după reclamă

Unitatea de lansare a sistemului anti-tanc Stugna-P, dezvoltat de compania Luch Design Bureau, este formată dintr-un tripod, un cilindru în care se află racheta, o unitate de ghidare și un computer, folosite pentru a executa trageri de la distanțe de până la 5.000 de metri.

Modulul de ghidare laser, PN-I, poate fi folosit atât în timpul zilei cât și noaptea. Cântărește doar 17.2 kilograme și are capacitate de supraveghere video, sistem de ochire laser, precum și un sistem de control pentru axa rachetei. Stugna-P este eficient împotriva depozitelor de armament, a blindatelor ușoare și a elicopterelor aflate la mică distanță de sol.

Sistemul Stugna-P poate fi urmărit și într-o înregistrare publicată de Armata Ucrainei pe 6 aprilie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Momentul în care un tanchist rus primește o rachetă Stugna-P în cap