Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care "vikingii" ucraineni atacă cu rachete un lansator rusesc "Buratino"

Armata Ucraineană a publicat o nouă înregistrare video, în care mai mulți militari execută trageri cu rachete asupra unei coloane rusești, în apropiere de Kiev. Pe imagini poate fi observat sistemul portabil de rachete Stugna-P.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 17:38

soldați ucraineni din apropiere de Kiev
Momentul în care "vikingii" ucraineni atacă cu rachete un lansator rusesc "Buratino" - Ukrayinska Pravda via Youtube

Pe imagile publicate de Ukrayinska Pravda se poate observa cu soldații poziționează sistemul anti-tanc semi-automat Stugna-P și, de la o distanță sigură, localizează mai multe vehicule rusești. La un moment dat, militarii ucraineni par a identifica un sistem rusesc de tipul TOS-1, denumit "Buratino", care are capacitatea de lansa rachete cu focoase termobarice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unul dintre militari, cu un computer specializat, țintește vehiculul rusesc și ordonă foc cu rachete. Prima rachetă își ratează ținta, însă a doua pare a lovi din plin coloane de vehicule rusești.

Pe acelaşi subiect

Cum funcționează sistemul Stugna-P, folosit de armata ucraineană

Unitatea de lansare a sistemului anti-tanc Stugna-P, dezvoltat de compania Luch Design Bureau, este formată dintr-un tripod, un cilindru în care se află racheta, o unitate de ghidare și un computer, folosite pentru a executa trageri de la distanțe de până la 5.000 de metri.

Modulul de ghidare laser, PN-I, poate fi folosit atât în timpul zilei cât și noaptea. Cântărește doar 17.2 kilograme și are capacitate de supraveghere video, sistem de ochire laser, precum și un sistem de control pentru axa rachetei. Stugna-P este eficient împotriva depozitelor de armament, a blindatelor ușoare și a elicopterelor aflate la mică distanță de sol.

Pe 29 martie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că îşi reduce "drastic" operațiunile militare din regiunea Kievului şi a Cernihivului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Momentul în care "vikingii" ucraineni atacă cu rachete un lansator rusesc "Buratino"