Antena Meniu Search
x

Video Moscova, în straie de sărbătoare. Putin se pregătește de marele anunț, anexarea provinciilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Vladimir Putin se pregăteşte să schimbe ilegal graniţele Europei, pentru a doua oară în ultimii opt ani şi jumătate. Mâine, în impozanta sală Sf. Gheorghe de la Kremlin, liderul rus va semna anexarea a patru provincii ucrainene: Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. În Piaţa Roşie a fost instalată deja o scenă uriaşă pentru a celebra momentul, în timp ce mii de ruşi continuă să fugă din ţară pentru că nu vor să lupte în războiul lui Putin. Occidentul spune că nu va recunoaşte niciodată aceste regiuni ca fiind ale Rusiei. Toată lumea se întreabă acum: care va fi următoarea mişcare a lui Vladimir Putin. Cele mai mari temeri sunt că liderul rus va folosi armele nucleare pentru a apăra teritoriile nou anexate.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 22:23

Vezi și

Ca pentru o adevărată sărbătoare. Aşa se pregăteşte Rusia să marcheze momentul în care Vladimir Putin va anunţa anexarea celor 4 regiuni ucrainene, sfidând întreaga comunitate internaţională. În Piaţa Roşie e o scenă imensă, cu ecrane video gigantice şi un mesaj sugestiv - "Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson. Împreună în Rusia pentru totdeauna!". Momentul oficial va avea loc însă la Kremlin.

Dimitri Peskov, reprezentant Kremlin: Ceremonia de semnare a tratatelor privind noile teritorii care se alătură Rusiei va avea loc mâine la Marele Palat al Kremlinului, în Sala Sf. Gheorghe, la ora 15:00.

Rusia rupe ilegal din teritoriul Ucrainei o suprafaţă de mărimea Ungariei, spre exemplu. Totul după ce a pus în scenă aşa-zise referendumuri în patru regiuni. Cum după invazia rusă aici au mai rămas mare parte doar proruşi, faptul că aproape toţi au votat pentru alipirea la Rusia nu miră pe nimeni.

Occidentul şi Ucraina au denunțat referendumurile ca fiind false și ilegale, efectuate sub amenințarea armei

Pe acelaşi subiect

Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat din SUA: Să fim clari, rezultatele sunt complet fabricate și nu reflectă voința poporului ucrainean. Aceasta este voința Moscovei, nu liberul arbitru al Ucrainei sau al poporului său.

Volodimir Zelenski a anunţat că a convocat pentru mâine Consiliul Superior de Apărare al ţării.

Mykhailo Podolyak, consilier prezidențial Ucraina: Pentru a asigura posibilitatea Ucrainei de a-şi păstra statutul şi pentru a restabili economia, pentru a aduce oamenii înapoi, trebuie să ne eliberăm teritoriul în întregime. Numai aceasta este o garanţie pentru dezvoltarea ulterioară a războiului.

Temeri că Rusia ar putea apela la bomba nucleară

Surse din Serviciile Secrete americane şi britanice spun că au indicii clare că, în lipsa victoriilor de pe front, Vladimir Putin s-ar pregăti chiar să folosească arme nucleare.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: Atunci când auzim din nou şi din nou că armele nucleare vor fi folosite de Rusia, de preşedintele Putin, trebuie să o luăm în serios.

Scenariu este confirmat de unul dintre consilierii lui Putin: "Luăm în calcul folosirea armelor nucleare tactice. Nu ar trebui să ne fie frică să le folosim. Oricum, acum nu mai e valabilă nicio regulă, totul se prăbușește, cine are o sabie în mână va supraviețui. Noi o avem, Slavă Domnului. Avem arme, avem mâncare, avem energie", a declarat Bogdan Bezpalco, şeful Consiliului pentru Relaţii Internaţionale de la Kremlin.

Ţările din jurul Rusiei sunt toate în alertă, inclusiv România

Mihăiţă Marin, pilot: Activitatea s-a intensificat la toate nivelurile. Numărul nostru de misiuni, nu neapărat de poliţie aeriană, ci şi de cooperare cu celelalte forţe, NATO, în special cu forţele care operează din România, în sprijinul forţelor desfăşurate pe flancul estic al NATO au crescut foarte mult, aşa că şi implicarea noastră a crescut foarte mult.

În tot acest timp, mii de ruşi continuă să fugă din ţară, de teamă că vor fi obligaţi să meargă pe front. Nu toţi îi mai primesc. Finlanda, ultima poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru ruşi, a anunţat că de la miezul nopţii le închide graniţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Moscova, în straie de sărbătoare. Putin se pregătește de marele anunț, anexarea provinciilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie