Antena Meniu Search
x

Video Moscova spune că instructorii francezi vor deveni ţinte imediate şi ameninţă Polonia cu anihilarea nucleară după ce Ucraina a lovit teritorul rus cu arme occidentale

Război în Ucraina. Rusia ameninţă aliaţii lui Zelenski din Europa. Kremlinul transmite că instructorii francezi, care ar putea ajunge în Ucraina în curând, vor fi ţinte pentru armata lui Putin. La televizor, propagandiştii vorbesc despre anihilarea cu arme nucleare a Poloniei, după ce trupele Kievului au început să lovească ţinte din Rusia cu armele occidentale.

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 19:55

Imaginile din regiunea rusă Belgorod, la graniţA cu Ucraina, arată ce a mai rămas dintr-un sistem de apărare antiaeriană S300. Lansatoarele sunt distruse şi cuprinse de flăcări după un impact direct al rachetelor americane Himars. "Arde frumos", a scris vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk, după primul atac pe teritoriul rus cu arme produse în Statele Unite. În ultimele zile, Germania, Olanda şi Franţa şi-au dat şi ele acordul pentru astfel de acţiuni, considerate o linie roşie de Kremlin la începutul războiului. La fel de sensibilă e şi trimiterea instructorilor străini în Ucraina.

Atacul i-a înfuriat pe analiştii ruşi, care cer răzbunare

"Niciun instructor care antrenează trupele regimului de la Kiev nu are niciun fel de imunitate și nu contează dacă sunt francezi sau nu", a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului. Pe reţelele de socializare, un alt clip arată un convoi rusesc spulberat de dronele kamikaze ale Kievului în regiunea Kursk. Atacul i-a înfuriat pe analiştii ruşi, care cer răzbunare. Luptele din Ucraina şi ameninţările Moscovei fac ca apelurile la înarmare să crească în Europa. Şeful armatei norvegiene crede că restul ţărilor mai au doar doi sau trei ani până la o înfruntare directă.

Vezi și

Până la noi acţiuni militare, ruşii atacă pe alte fronturi. Franţa susţine că hackerii Moscovei distribuie clipuri false în care CIA avertizează despre un risc terorist în timpul Jocurilor Olimpice din această vară. Alte informaţii, la fel de false, arată că un sfert dintre spectatori au renunţat la biletele pentru competiţia de la Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Stiri externe » Moscova spune că instructorii francezi vor deveni ţinte imediate şi ameninţă Polonia cu anihilarea nucleară după ce Ucraina a lovit teritorul rus cu arme occidentale