Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care președintele Chinei ar fi lipsit de la dineul cu Vladimir Putin şi alţi lideri de stat, din Uzbekistan

Președintele Chinei Xi Jinping a lipsit de la cina cu liderul rus Vladimir Putin și cu alți aliați ca măsură de precauție COVID, anunță o sursă uzbecă, citată de Reuters.

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 12:19

Xi Jinping şi Vladimir Putin, în Uzbekistan
Xi Jinping şi Vladimir Putin, în Uzbekistan - Profimedia

Liderul chinez a lipsit de la dineul la care au participat 11 șefi de stat în cadrul unui summit regional de securitate, în conformitate cu politica COVID-19 a delegației sale, a declarat vineri o sursă din guvernul uzbec, pentru Reuters.

Xi Jinping nu apare nici în fotografiile de grup

Xi Jinping, care efectuează prima sa călătorie în străinătate de la începutul pandemiei, participă săptămâna aceasta la o reuniune a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China și Rusia, în orașul uzbec Samarkand.

Cu toate acestea, el nu apare în fotografiile de grup publicate joi târziu, când liderii politici, inclusiv președintele rus Vladimir Putin și cel turc Tayyip Erdogan, au mers la cină, relatează Mediafax.

O sursă guvernamentală uzbecă a confirmat absența lui Xi și a declarat că delegația chineză a invocat drept motiv strategia sa anti COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care președintele Chinei ar fi lipsit de la dineul cu Vladimir Putin şi alţi lideri de stat, din Uzbekistan