Antena Meniu Search
x

Video NATO se pregăteşte pentru o confruntare directă cu Rusia: "Nu avem prea mult timp, pentru că depinde de ruşi când o să vină"

NATO se pregăteşte pentru o confruntare directă cu Rusia. Este declaraţia unui înalt oficial al Alianţei. Amiralul Rob Bauer spune că producţia civilă trebuie să fie redirecţionată către cea militară, pentru că nu mai e timp de pierdut. În Ucraina, ruşii nu mai ţin cont de nimic şi aproape orice atac are ca ţintă structuri civile.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 21:06

Vezi și

Sunt urmările ultimului atac asupra oraşului Harkov. Înainte de bombardamentele brutale ale ruşilor, aici era o clădire de locuinţe. Acum, e doar un morman de moloz prin care salvatorii caută cu mâinile goale după supravieţuitori. "Racheta a lovit acoperișul acestei clădiri rezidențiale cu patru etaje. Locuitorii care se aflau la etajele trei și patru au fost răniți. S-a stabilit deja că o persoană a murit, trupul ei a fost găsit sub dărâmături", a declarat Dimitro Chubenko, procuratura Harkov.

Statele Unite cer Coreei de Sud să ajute la înarmarea Kievului

Spre sud, Bahmut este iadul pe pământ, la fel şi Vugledar, bombardat fără oprire de ruşi. Zeci de rachete au fost lansate noaptea trecută şi spre Herson. Oficialii ucraineni se aşteaptă la un atac şi mai agresiv din partea Rusiei, cu cât se apropie mai mult împlinirea unui an de la începerea războiului. "Clădiri de locuințe, facilități sociale și de transport, un spital, un oficiu poștal și o stație de autobuz au fost avariate", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Preşedintele Ucrainei, care s-a întâlnit azi la Nikolaev cu premierul Danemarcei, cere Occidentului să trimită mai repede armament. De altfel, într-un raport, Institutul pentru Studiul Războiului pune pierderile teritoriale ale Ucrainei pe seama faptului că armele promise Kievului nu ajung în timp util.

După ce săptămâna trecută, alături de aliaţii europeni a promis tancuri Ucrainei, Statele Unite cer Coreei de Sud să ajute la înarmarea Kievului. "Ucraina continuă să ceară noi arme, iar Occidentul încurajează aceste cereri. Este un impas care are ca rezultat o escaladare semnificativă și implică tot mai mult țările NATO în conflict", a declarat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Este un discurs care pune NATO în alertă. Amiralul Rob Bauer spune că statele membre trebuie să fie pregătite de un conflict cu Rusia. "Nu avem prea mult timp la dispoziţie, pentru că depinde de ruşi când o să vină", a declarat amiralul Rob Bauer, preşedinte Comitet militar NATO.

Un conflict direct este cu atât mai greu de exclus cu cât Rusia, în 2021, a cerut pentru a nu invada Ucraina, ca NATO să renunţe la toţi membrii de pe flancul estic. Acest lucru ar însemna că Rusia vrea ca toate ţările care au aderat după 1997, inclusiv România, să fie excluse din alianţă. În cadrul unui interviu, Boris Johnson, fostul prim ministru al Marii Britanii a spus că  Putin l-a amenințat direct cu un atac cu rachete. Kremlinul a negat aceste acuzaţii, iar Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, l-a numit pe Johnson un mincinos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » NATO se pregăteşte pentru o confruntare directă cu Rusia: "Nu avem prea mult timp, pentru că depinde de ruşi când o să vină"