Antena Meniu Search
x

Video Rușii bombardează orice ce le stă în cale: blocuri de locuințe, spitale, școli. Cel puțin 4 oameni au fost uciși în Harkov și Herson, în ultimele 24 de ore

Oraşele ucrainene continuă să fie bombardate, zi şi noapte, de armata rusă. Cu câteva ore în urmă, la Harkov, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite. În acest timp, în Donbas se dau lupte intense pentru fiecare cătun. Ruşii susţin că au făcut progrese spre încercuirea oraşului Bahmut, pe care se străduiesc de luni de zile să-l cucerească. Ucrainenii afirmă, însă, că au respins atacurile.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 08:02

Vezi și

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cel puţin trei au fost rănite după ce o rachetă a lovit duminică un bloc de apartamente din Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, informează luni Reuters, potrivit Agerpres"Conform informaţiilor actualizate, o persoană a murit în urma loviturii unei rachete ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale", a scris Sinegubov pe Telegram. El a precizat că atacul a vizat districtul central al oraşului.

"Trei persoane au fost rănite uşor. Din păcate, o femeie în vârstă a fost ucisă", a scris guvernatorul pe Telegram. "Soţul ei era în apropiere când a avut loc atacul şi, printr-un miracol, nu a suferit răni grave".

Sinegubov a declarat pentru Suspilne că echipele de salvare caută o altă femeie în vârstă dispărută, care s-ar putea afla sub dărâmături. "Etajul al patrulea a fost distrus. Aceasta este o clădire veche", a spus el. "Înţelegem că etajele al doilea şi al treilea au fost grav avariate. Întreaga secţiune a clădirii nu mai este potrivită pentru locuit". Anatoli Torianik, adjunctul şefului serviciilor de salvare din Harkov, a declarat că este vorba de o clădirea din lemn.

Bombardamente intense și la Herson

Pe acelaşi subiect

Armata rusă a bombardat intens și oraşul Herson, din care a fost nevoită, anul trecut, să se retragă. Potrivit autorităţilor locale, au fost lovite, în mod deliberat, cartiere de locuinţe şi chiar un spital. Trei oameni au murit şi alţi şase sunt răniţi.

Localnică: Mi-e foarte frică. Tresar de fiecare dată, îmi e groază.

La rândul lor, ruşii acuză armata ucraineană că a atacat un pod feroviar de pe teritoriul ocupat din sud-estul ţării, unde patru oameni ar fi fost ucişi. Luptele cele mai intense se dau, însă, în Donbas, unde câteva oraşe sunt, de luni de zile, focarul confruntărilor. Mercenarii grupului rusesc Wagner au postat imagini care ar arăta că au capturat un sat cu valoare strategică pentru încercuirea oraşului Bahmut.

Satul Blagodatne a fost eliberat de angajaţii companiei Wagner. Armata ucraineană dezminte ştirea şi afirmă că trupele sale continuă să deţină controlul în sat. În plus, ucrainenii susţin că mercenarii grupului Wagner au suferit pierderi grele.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Se încearcă, permanent, străpungerea apărării noastre. Duşmanului nu-i pasă de oamenii săi şi, în ciuda pierderilor sale importante, menţine intensitatea ridicată a atacurilor.

Pentru a rezista atacurilor Rusiei, Ucraina trebuie să-şi accelereze aprovizionarea cu armament modern, a adăugat liderul de la Kiev. Guvernul va aloca 500 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de drone. După promisiunile că va primi tancuri moderne, Ucraina doreşte de la aliaţii occidentali rachete cu rază lungă de acţiune şi chiar avioane de luptă. Dar discuţiile în acest scop sunt abia la început. Ţara primeşte ajutor din străinătate şi pe plan umanitar: la Kiev au avut loc funeraliile unui voluntar britanic, ucis în Donbas. Împreună cu un compatriot, de asemenea dispărut, el încerca să evacueze sătenii rămaşi blocaţi în zona luptelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rușii bombardează orice ce le stă în cale: blocuri de locuințe, spitale, școli. Cel puțin 4 oameni au fost uciși în Harkov și Herson, în ultimele 24 de ore