Antena Meniu Search
x

Nelu, românul fără adăpost din Nisa care și-a donat toate economiile victimelor furtunii Alex, a devenit din nou erou. De data aceasta pentru o mămică

Un român a devenit din nou erou în Nisa, Franța, după ce a prins un hoț care i-a furat telefonul unei mămici, care ieşise dintr-un magazin cu copilul în braţe. Nelu, cunoscut ca Jojo, a devenit cunoscut în luna octombrie, când şi-a donat toate economiile victimelor furtunii Alex, asta deşi trăia pe străzi şi nu avea nici măcar un loc de muncă. 

de Monica Palade

la 18.03.2021, 10:33

Nelu, românul fără adăpost din Nisa care și-a donat toate economiile victimelor furtunii Alex, a devenit din nou erou. De data aceasta pentru o mămică - Facebook

„Jojo, este un super erou”, a declarat femeia, încă emoţionată şi impresionată de gestul românului. „Acest domn este formidabil şi toată lumea trebuie să ştie asta”, mai spune mămica. 

Modest şi timid, Jojo a mărturisit atunci când s-a apropiat timid de femeie pentru o fotografie: „Este ceva normal”. 

Erou cu repetiție

Incidentul a avut loc luni, 15 martie, când Prescillia a fost victima unui furt, în timp ce ieșea din supermarket, cu bebelușul său în brațe. Un hoț a profitat de neatenția ei pentru a-i sustrage telefonul din buzunar. Martor la scenă, Jojo, un român care anul trecut era fără adăpost, a avertizat-o imediat pe mămică, după care a plecat în urmărirea infractorului. 

Câteva minute mai târziu, el a revenit pentru a-i da femeii telefonul și a o consola, după care a plecat. „A primit o palmă pentru mine. Este un erou“, a mai spus Prescilla. 

Cine este de fapt Jojo

Făcând câteva cercetări, mămica avea să afle adevărata poveste a lui Jojo. Pe numele real Ion-Nelu Gioroiu, dar cunoscut la Nisa ca Jojo, bărbatul a devenit erou în luna octombrie când și-a donat toate economiile, 150 de euro în monede mici, oamenilor afectați de furtuna Alex. Omul fără adăpost a locuit 4 ani în Nisa, însă a trecut neobservat. Dormea pe unde apuca și puținele lucruri pe care le avea era depozitate în parcarea subterană de lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa. Ziua vindea reviste sau făcea mici comisioane și accepta orice sumă pe care o primea. Gestul său de a-și dona toate economiile i-au adus însă, deodată, notorietatea, iar primarul i-a oferit în luna noiembrie un loc de muncă şi o casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Nelu, românul fără adăpost din Nisa care și-a donat toate economiile victimelor furtunii Alex, a devenit din nou erou. De data aceasta pentru o mămică