Meniu
Search
x

Nelu, un cerșetor român din Franța, a primit o casă și un loc de muncă după ce și-a donat toți banii pentru victimele furtunii Alex

Ion-Nelu Gioroiu, un român în vârstă de 52 de ani din Franța, care își petrece zilele pe străzile din Nisa, și-a donat toți banii pentru a ajuta victimele furtunii Alex. Gestul bărbatului a stârnit un val de solidaritate ce i-ar putea schimba viața. Primăria i-a oferit o slujbă, iar o asociație de volutari a reușit să-l cazeze într-un apartament.

De Daniel Murărescu la 16.10.2020, 11:11
  • Visul românului s-a împlinit: a primit o locuință și un loc de muncă
  • Totul, după un gest care a impresionat comunitatea din Nisa
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Cunoscut drept Jojo, Ion-Nelu Gioroiu doarme sub cerul liber din Nisa de aproximativ patru ani. Însă totul s-ar putea schimba după un gest care i-a adus aprecierea comunității de pe Coasta de Azur.

Impresionat de suferința victimelor furtunii Alex, care a adus inundații masive în Franța, românul a decis să doneze toată agoniseală adunată după vânzarea unei reviste - aproximativ 150 de euro. De altfel, ultimul număr al publicației îi este dedicat chiar lui.

"M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg, știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reușit să pună ceva bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce simte să rămâi fără nimic .... a scos două pungi cu monede și a insistat să le luăm", a scris asociația Solidarity 06 în folosul celor fără adăpost, pe Facebook.

Ion-Nelu Gioroiu le-a mărturisit reporterilor că tot ce își dorește este să găsească un loc de muncă, un acoperiș deasupra capului și să facă un curs de franceză.

Iar visul românului a devenit realitate. Municipalitatea din Nisa l-a angajat la departamentul de salubritate, iar o asociație de voluntari a reușit să îi găsească o locuință.

"L-am trezit la 8 dimineața în apartament. E fericit, e ca în rai. Voi continua să îl urmăresc", a declarat un voluntar, care preferă să rămână anonim, citat de 20minutes.fr.

Ion-Nelu Gioroiu a fost abandonat la naștere, în Craiova. A trăit într-un orfelinat comunist, iar Revoluția Română l-a prins în stradă. Bărbatul a plecat apoi la muncă în Italia, după care a ajuns în Nisa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Nelu, un cerșetor român din Franța, a primit o casă și un loc de muncă după ce și-a donat toți banii pentru victimele furtunii Alex