Antena Meniu Search
x

NOI PISTE în ancheta MASACRULUI de la Berlin! Detalii șocante găsite în telefonul jihadistului Anis Amri. Ce s-a întâmplat înainte de ATACUL TERORIST

Noi detalii ies la iveală în ancheta privind masacrul de la Târgul de Crăciun din Berlin, soldat cu moartea a 12 persoane și rănirea altor 48. Presa germană scrie arma cu care tunisianul a împușcat șoferul polonez al camionului utilizat pentru atac a fost procurată din Elveția. 

Noi detalii ies la iveală în ancheta privind masacrul de la Târgul de Crăciun din Berlin, soldat cu moartea a 12 persoane și rănirea altor 48. Presa germană scrie arma cu care tunisianul a împușcat șoferul polonez al camionului utilizat pentru atac a fost procurată din Elveția. 

Dezvăluirea a fost făcută de canalul german ZDF, care susține că tunisianul Anis Amri, în vârstă de 24 de ani, a "petrecut o lungă perioadă în Elveția", acolo unde a stat în "mai multe rânduri".

Potrivit zeit.de, anchetatorii ar fi găsit în telefonul mobil al jihadistului informații potrivit cărora Amri avea conexiuni în Elveția.

ZDF, care citează "surse de securitate" elvețiene, susuține că este vorba despre un pistol al fabricantului german Erma.

Pe acelaşi subiect

Parchetul federal elvețian, care nu a confirmat aceste informații, a deschis miercuri o anchetă asupra unor eventuale contacte în Elveția ale lui Amri "în baza informațiilor provenite de la autorități străine în legătură cu atentatul din Berlin". Această anchetă "se referă la informații legate de logistică, persoane sau arma crimei. 

Potrivit ZDF, Anis Amri a fost de asemenea reținut de autoritățile germane, pe 30 iulie anul trecut, în timpul unui control de rutină la Friedrichshafen, aproape de frontiera elvețiană. 

El a reușit să disimuleze adevărata sa identitate, dar a fost arestat pentru scurt timp pentru posesie de documente false, înainte de a fi eliberat pe 1 august.

În 23 decembrie, la două zile după ce a fost surprins de camerele de supraveghere din incinta Gare du Nord din Bruxelles, Anis Amri a fost oprit pentru un control de rutină în piaţa Primo Maggio, din Milano. A scos un pistol şi a început un schimb de focuri cu carabinierii, în care un agent a fost rănit. În timpul luptei armate, Amri ar fi strigat "Alah e mare!".

Carabinierii au găsit asupra tânărului de 24 de ani un bilet de tren pe ruta Franţa - Italia. Amri ar fi luat un tren din oraşul francez Chambery, până în Torino. De acolo, ar fi luat un alt tren până la Milano, unde a coborât în gara San Giovani, la ora locala 1, deci cu două ore înainte să fie oprit de o patrulă a poliţiei care i-a cerut actele.

Tunisianul a folosit şase identităţi în ultimii ani, spun anchetatorii. Avea trei paşapoarte false şi îşi schimba în permanenţă înfăţişarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » NOI PISTE în ancheta MASACRULUI de la Berlin! Detalii șocante găsite în telefonul jihadistului Anis Amri. Ce s-a întâmplat înainte de ATACUL TERORIST