Antena Meniu Search
x

Două noi morminte pline cu vestigii antice, descoperite de arheologi în Egipt

Autorităţile egiptene au prezentat o serie de vestigii arheologice, dar şi o mumie, descoperite în două morminte vechi de 3.500 de ani.

Vezi și

Monumentele Egiptului Antic continuă să-şi dezvăluie secretele. Autorităţile egiptene au prezentat o serie de vestigii arheologice, dar şi o mumie, descoperite în două morminte de acum 3.500 de ani, neexplorate până acum.

Cele două morminte, aflate la Luxor, au fost semnalate, în anii '90, de o cercetătoare germană dar, până acum, nimeni nu pătrunsese în camerele funerare. O misiune arheologică egipteană a început, acum câteva luni, săpăturile, iar rezultatele sunt remarcabile.

Într-unul din morminte a fost găsită mumia unui demnitar, încă neidentificat, din timpul faraonului Tutmose, de acum 3.500 de ani.

Pe lângă mumie, cele două morminte conţin numeroase obiecte extrem de importante pentru oamenii de ştiinţă dar şi pentru toţi cei interesaţi de arta şi istoria Echiptului Antic.

Cercetările continuă şi, bineînţeles, mormintele nu pot fi vizitate încă. În schimb, un străvechi sanctuar din valea Nilului îşi va deschide, pentru prima dată, porţile pentru turişti. Lucrările de restaurare şi consolidare au început, aici, de mai bine de cinci decenii.

Khaled Al-Annany, ministrul Antichităţilor: "Deschidem pentru prima dată "Sfânta Sfintelor", sanctuarul principal al templului reginei Hatşepsut din Deir el-Bahari. O misiune poloneză a lucrat aici din 1961 şi a realizat foarte multe. A reuşit să încheie restaurarea sanctuarului principal."

Autorităţile egiptene îşi pun speranţa în vestigiile arheologice pentru a relansa turismul internaţional. Numărul vizitatorilor străini a scăzut serios pe fondul tulburărilor declanşate după revoluţia din 2011, care a înlăturat regimul lui Hosni Mubarak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Două noi morminte pline cu vestigii antice, descoperite de arheologi în Egipt