Antena Meniu Search
x

Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia, de săptămâna viitoare

Grecia a decis ca testele pentru depistarea infecției cu noul coronavirus să devină obligatorii la intrarea în țară prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas, singura cale rutieră de intrare în Grecia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.07.2020, 16:14

De marți, în Grecia se va intra doar cu test negativ la COVID-19
De marți, în Grecia se va intra doar cu test negativ la COVID-19 - Zuma Press / Nicolas Economou
  • De marți, în Grecia se va putea intra pe cale terestră doar în baza unui test negativ la COVID-19.
  • Joi, doi români au aflat că au coronavirus şi au fost plasaţi în carantină.

Decizia va intra în vigoare începând de marți, săptămâna viitoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului elen, turiștilor care vor să intre în Grecia prin punctele terestre li se va cere rezultatul negativ al unui test tip RT-PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

Până în prezent, autoritățile elene efectuau teste în mod aleatoriu, în special în cazul turiștilor care veneau din zone cunoscute pentru un număr mare de noi infectări în ultimele zile.

Joi, doi români au fost depistați cu noul coronavirus în Grecia, anunță Ministerul Afacerilor Externe, după ce au fost testați prin procedură aleatorie la intrarea pe teritoriul Republicii Elene.

Potrivit MAE, primul se află în insula Thassos, iar al doilea în Paralia Katerini. Românul din Thassos este în carantină, într-un hotel, iar starea lui de sănătate este bună.

Cetățeanul român aflat în Paralia Katerini a contactat telefonic Consulatul General al României la Salonic, semnalând faptul că a fost anunțat de autoritățile elene asupra rezultatului pozitiv la testarea efectuată la intrarea pe teritoriul Greciei, starea acestuia de sănătate fiind de asemenea bună.

În cursul zilei de miercuri, 8 iulie, Organizația Națională de Sănătate Publică a anunțat 33 de noi cazuri de coronavirus, dintre care 21 depistate la controalele efectuate la punctele de intrare în Grecia și alte trei la turiști care au cerut în mod voluntar să fie testați din cauza simptomelor pe care le manifestau.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia, de săptămâna viitoare