Antena Meniu Search
x

Grecia ar putea anunța noi restricții de circulație pentru turiști

Grecia ar putea suspenda temporar intrarea în țară a cetățenilor din zonele puternic afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena. Acesta a precizat că situația este în acest moment sub control, principalele probleme fiind la granițele terestre cu țările din Balcani.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.07.2020, 17:27

Autoritățile din Grecia, pregătite să anunțe noi restricții la începutul săptămânii viitoare
Testare la punctul de frontieră Promachonas, de la granița cu Bulgaria, 19 iunie 2020 - Profimedia Images
  • Guvernul elen, pregătit să anunțe noi restricții în funcție de evoluția pandemiei
  • Zeci de mii de teste făcute la granițe, doar 100 de pacienți depistați cu SARS-CoV-2

"Sunt cazuri importate în țară, dar creșterea este ușoară și controlabilă", a transmis oficialul grec. Acesta a precizat că s-au făcut 31,169 de teste la frontiere, în perioada 1 - 6 iulie, fiind descoperite doar 100 de cazuri de SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă un procent de 0.3% din numărul celor intrați în țară.

Potrivit kathimerini.gr, Stelios Petsas a spus că dificultățile sunt la granițele terestre, deoarece s-a raportat o creștere semnificativă a numărului de infectări în țările din Balcani.

"Monitorizăm datele epidemiologice la nivel internațional și suntem pregătiți să adaptăm deciziile. Fie prin excluderea temporară a vizitatorilor din zonele grav afectate - cum din nefericire a fost cazul cu Serbia - sau prin permiterea mai rapidă a zborurilor din alte țări, cum a fost cazul cu Marea Britanie, din 15 iulie", a adăugat Petsas.

În cursul zilei de miercuri, 8 iulie, Organizația Națională de Sănătate Publică a anunțat 33 de noi cazuri de coronavirus, dintre care 21 depistate la controalele efectuate la punctele de intrare în Grecia și alte trei la turiști care au cerut în mod voluntar să fie testați din cauza simptomelor pe care le manifestau.

"Monitorizăm, analizăm, adaptăm strategia. Dar cel mai mare risc acum nu e din afară. E de aici. E un fenomen inacceptabil de relaxare. Dar coronavirusul nu a plecat. E aici și se hrănește cu relaxarea noastră. Să nu îi facem o favoare", a mai declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen.

Stelios Petsas a transmis că penalitățile aplicate celor care nu respectă regulile sunt dure, în special în mijloacele de transport în comun, pe uscat, mare sau aer.

Guvernul este "determinat să protejeze majoritatea de cei puţini care sunt neglijenţi", a continuat Petsas, potrivit Associated Press, semnalând că noi restricţii ar putea fi anunţate la începutul săptămânii viitoare, informează Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Grecia ar putea anunța noi restricții de circulație pentru turiști