Antena Meniu Search
x

Un nou incendiu uriaş în Australia. Mesaj pentru populaţie: "Adăpostiţi-vă, e prea târziu să mai plecaţi!"

Un nou incendiu uriaş s-a declanşat în Australia. Autorităţile au transmis un mesaj pentru populaţie: "Adăpostiţi-vă, e prea târziu să mai plecaţi!"

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.02.2020, 10:15

Un nou incendiu uriaş s-a declanşat în Australia. Autorităţile au transmis un mesaj pentru populaţie: "Adăpostiţi-vă, e prea târziu să mai plecaţi!"

Un incendiu de vegetaţie s-a extins sâmbătă pe mai mult de 35.000 de hectare în regiunea capitalei Canberra, iar rezidenţii au fost sfătuiţi să caute adăpost deoarece este „prea târziu” să părăsească zona, au anunţat autorităţile, citate de BBC.

A fost inchisă o autostradă, după ce a fost constatat că şase incendii în Teritoriul Capitalei Australiene şi în părţi din New South West ard necontrolat.

Zilele acestea sunt aşteptate în continuare temperaturi foarte ridicate, dar şi vânt.

Pe acelaşi subiect

Vineri, în Australian Capital Territory (ACT) a fost decretată stare de urgenţă, prima de acest fel din regiune după incendiile din 2003.

Oamenii din regiune au fost sfătuiţi să facă rezerve de apă, astfel ca atunci când focul se va apropia să aibă acces la apa.

ACT, mic teritoriu localizat între Sydney şi Melbourne, are aproximativ 400.000 de locuitori.

În jurul capitalei Canberra au avut loc mai multe incendii în ultimele săptămâni. Joia trecută, aeroportul a fost închis din cauza unui incendiu care ameninţa să pătrundă în acest perimetrul.

În New South Wales sunt încă active 60 de focare, dintre care cinci sunt scăpate de sub control. În ultimele zile, în acest stat au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Începând cu luna septembrie a anului trecut, incendiile de vegetaţie din Australia au ucis 33 de oameni şi au distrus mii de case. Peste 11 milioane de hectare de pământ au fost afectate până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Un nou incendiu uriaş în Australia. Mesaj pentru populaţie: "Adăpostiţi-vă, e prea târziu să mai plecaţi!"