Antena Meniu Search
x

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost identificată și în Germania

Noua tulpină de coronavirus depistată în Regatul Unit a fost identificată pentru prima dată în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.12.2020, 11:11

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost identificată și în Germania - Profimedia
  • O femeie care a zburat de la Londra la Frankfurt, la finalul săptămânii trecute, era infectată cu noua tulpină de coronavirus.

"Acesta este primul caz cunoscut din Germania", a declarat ministerul regional al sănătăţii din Baden-Württemberg într-un comunicat citat de Le Figaro.

Persoana infectată a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, cu destinaţia Frankfurt pe 20 decembrie pentru a-şi vizita rudele.

La coborărea din avion, i s-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind nevoită să intre în carantină. A doua zi, a început să dezvolte simptome şi un al doilea test a fost, de asemenea, pozitiv.

”Astăzi a fost detectată varianta virusului B.1.1.7”, a adăugat ministerul regional.

Trei persoane care au fost în contact apropiat cu femeia au intrat şi ele în carantină, conform declaraţiei de presă. 

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Marea Britanie şi Africa de Sud

Germania a suspendat zborurile din Marea Britanie doar la câteva ore după ce a aterizat cursa aeriană în care a venit femeia. Multe alte ţări din lume au impus restricţii similare în speranţa că vor opri răspândirea virusului. 

Institutul de Sănătate din Danemarca a anunţat că a depistat 33 de cazuri infectate cu noua tulpină a SARS-CoV-2. Infectările au fost descoperite între 14 noiembrie şi 14 decembrie în regiunea oraşului Copenjaga precum şi în Nordul Jutlans, Sudul Danemarcei şi Zeelanda.

Institutul a precizat că răspândirea virusului arată că varianta mult mai contagioasă a câştigat mai mult teren în ţara nordică.

Şi Singapore a confirmat primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia unei noi tulpini a coronavirusului considerate de autorităţile britanice mai contagioase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost identificată și în Germania