Antena Meniu Search
x

Noul cancelar al Austriei, Alexander Schallenberg, vrea să demisioneze după două luni de la numirea în funcţie

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunţat joi seară că intenţionează să demisioneze imediat ce va fi ales noul preşedinte al Partidului Popular (ÖVP), în contextul în care fostul cancelar Sebastian Kurz s-a retras din funcţia de lider al formaţiunii politice.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 22:43

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunţat joi că intenţionează să demisioneze
Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunţat joi că intenţionează să demisioneze - Profimedia

"Imediat ce vor fi rezolvate problemele procedurale din interiorul partidului, funcţia de cancelar va deveni disponibilă. Postul de cancelar şi cel de preşedinte al formaţiunii trebuie să fie deţinute din nou rapid de aceeaşi persoană", a declarat Alexander Schallenberg, citat de site-ul DiePresse.com.

"Nu a fost niciodată intenţia mea şi nici nu am avut obiectivul de a ocupa funcţia de lider al Partidului Popular", a subliniat Schallenberg, potrivit Mediafax.

Alexander Schallenberg, numit în funcţie pe 11 octombrie

Alexander Schallenberg, fost ministru de Externe, a devenit cancelar al Austriei pe 11 octombrie, după demisia cancelarului Sebastian Kurz din cauza unor anchete de corupţie.

Joi, Sebastian Kurz a anunţat că demisionează şi din funcţia de preşedinte al Partidului Popular (ÖVP, centru-dreapta). Conform presei austriece, Karl Nehammer, actualul ministru de Interne, este favorit pentru a fi ales preşedinte al Partidului Popular.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Noul cancelar al Austriei, Alexander Schallenberg, vrea să demisioneze după două luni de la numirea în funcţie