Antena Meniu Search
x

"Nu are egal în lume". Vladimir Putin s-a lăudat cu cea mai puternică armă din lume, cu o zi înainte să atace Ucraina

Pe 23 februarie, cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia deține arme care, în prezent, "nu au egal în lume". Afirmația liderului de la Kremlin a fost făcută cu o zi înainte ca forțele Federației să atace Ucraina.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.02.2022, 12:15

Vladimir Putin s-a lăudat cu cea mai puternică armă din lume, cu o zi înainte să atace Ucraina
"Nu are egal în lume". Vladimir Putin s-a lăudat cu cea mai puternică armă din lume, cu o zi înainte să atace Ucraina - Shutterstock

Într-o declarație postată pe site-ul prezidențial, Vladimir Putin afirma, cu o zi înainte să pornească războiul în Ucraina, că industria de apărare a Federației Ruse va continua să se concentreze pe dezvoltarea sistemelor de arme avansate.

Mai mult, șeful Kremlinului a precizat că armata rusă a primit "noi arme puternice, care în prezent nu au egal în lume", relatează agenția ucraineană URA-Inform.

"O armă care nu are egal în lume a fost pusă în serviciu de luptă. Vom continua să dezvoltăm sisteme de arme promițătoare, inclusiv hipersonice și bazate pe noi principii fizice și vom extinde utilizarea tehnologiilor digitale avansate și a elementelor de inteligență artificială. Astfel de tehnologii sunt cu adevărat armele viitorului, care măresc semnificativ potențialul de luptă al forțelor noastre armate", afirma Vladimir Putin, în urmă cu trei zile.

Președintele rus a făcut aceste afirmații după ce a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk și cu o zi înainte să lanseze atacul asupra Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 198 de morţi în Ucraina, inclusiv trei copii, de la începutul invaziei ruse

Cel puţin 198 de ucraineni - inclusiv trei copii - au fost ucişi de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, anunţă sâmbătă, pe Facebook, ministrul ucrainean al Sănătăţii Viktor Liaşko. 

Alte 1.115 persoane au fost rănite, inclusiv 33 de copii. Era neclar dacă Ministerul ucrainean al Sănătăţii face doar bilanţul victimelor civile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Nu are egal în lume". Vladimir Putin s-a lăudat cu cea mai puternică armă din lume, cu o zi înainte să atace Ucraina