Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Femeie cu dublă cetăţenie ruso-americană, condamnată la 12 ani de închisoare pentru 50$ donaţi Ucrainei. Banii, "folosiţi pentru arme şi muniţii", acuză FSB

Război în Ucraina. Fosta balerină Ksenia Karelina a fost condamnată la 12 ani de închisoare de un tribunal rus pentru o donaţie către o organizaţie de ajutorare a Ucrainei. Femeia cu dublă cetăţenie ruso-americană este acuzată de trădare.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 10:38

O balerină rusoaică a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru 50$ donaţi Ucrainei. Banii, "folosiţi pentru arme şi muniţii", acuză FSB O balerină rusoaică a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru 50$ donaţi Ucrainei. Banii, "folosiţi pentru arme şi muniţii", acuză FSB - Profimedia Images

Washingtonul, care acuză Moscova că vizează în mod intenţionat cetăţeni americani pentru a se servi de ei drept monedă de schimb, a denunţat imediat un verdict "de o cruzime plină de ranchiună". "Instanţa a declarat-o pe Ksenia Karelina vinovată de înaltă trădare şi a condamnat-o la 12 ani de închisoare", a anunţat tribunalul regional din Sverdlovsk în Ural, unde această femeie de 32 de ani a fost judecată în spatele uşilor închise, scrie Agerpres.

Potrivit media ruse, Karelina efectuase chiar în primele zile ale conflictului un transfer de circa 50 de dolari către ONG-ul Razom, care furnizează ajutor material Ucrainei. Tribunalul a afirmat că aceste fonduri au fost "utilizate pentru achiziţia de echipament medical, arme şi muniţii de către forţele armate ucrainene". "În timpul procesului, acuzata şi-a recunoscut în totalitate vinovăţia", a afirmat tribunalul.

"Aceasta nu este nimic altceva decât cruzime plină de ranchiună. Vorbim de 50 de dolari daţi pentru persoane care suferă în Ucraina şi a califica aceasta drept 'trădare' este absolut ridicol", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Articolul continuă după reclamă

O înregistrare video difuzată de tribunal o arată pe Ksenia Karelina în cuşca de sticlă rezervată acuzaţilor, îmbrăcată într-un pulover alb şi blugi, în timp ce ascultă pronunţarea verdictului. Avocatul său, Mihail Muşailov, a anunţat că clienta sa intenţionează să înainteze "parţial apel la verdict", potrivit agenţiei de presă Interfax.

Pe acelaşi subiect

Cine este Ksenia Karelina

Într-o scrisoare difuzată de avocatul său pe reţelele sociale, Ksenia Karelina le mulţumeşte persoanelor care o susţin. Karelina, o balerină amatoare, s-a născut în Rusia, în oraşul Ekaterinburg dar s-a mutat în Statele Unite în 2012 și a devenit cetățean american în 2021. Ea a fost arestată în februarie 2024 în Rusia, unde venise pentru a-şi vizita bunicii.

Angajatorul Kseniei Karelina, un SPA din California, a afirmat pe Facebook că tânăra femeie a fost acuzată pe nedrept, iar partenerul său a îndemnat public la eliberarea ei. Potrivit media ruse, agenţiile de securitate ruse au descoperit donaţia către organizaţia ce susţine Ucraina pe telefonul său.

Începând cu declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, în februarie 2022, mii de persoane au fost sancţionate, ameninţate sau trimise la închisoare în Rusia din cauza faptului că s-au opus războiului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Femeie cu dublă cetăţenie ruso-americană, condamnată la 12 ani de închisoare pentru 50$ donaţi Ucrainei. Banii, "folosiţi pentru arme şi muniţii", acuză FSB