Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Invazia din Kursk. Rusia n-a mai trăit un asemenea moment de la al Doilea Război Mondial, iar ucrainenii anunţă că nu se vor opri

Război în Ucraina. Ucraina continuă să câştige teren în Rusia. Trupele lui Zelenski au lansat, azi-noapte, cel mai puternic atac împotriva bazelor aeriene ruseşti. Au capturat sute de soldaţi şi vehicule militare inamice. Kievul anunţă că obiectivul este înfiinţarea unei zone-tampon în Rusia, pentru a proteja localităţile ucrainene de la graniţă. 

de Redactia Observator

la 15.08.2024 , 21:00

Peste 200.000 de oameni din regiunea rusă Kursk au fost evacuaţi după intrarea armatei Ucrainei. Astăzi a venit rândul localnicilor din districtul Glushkov: 20.000 de persoane. Regiunea vecină, Belgorod, a decretat starea de urgenţă. 

"Ca urmare a atacurilor teroriste ale forțelor armate ucrainene din regiunea Belgorod, clădirile rezidențiale și infrastructura au fost avariate. Sunt cetățeni uciși și răniți", a declarat Alexander Kurenkov ministrul rus pentru situaţii de urgenţă.

Ucrainenii au sub control 1.150 de km pătraţi şi 82 de localităţi din Rusia

Vezi și

Localnicii din Kursk care nu au fost evacuaţi îi privesc, însă, ca pe nişte salvatori pe soldaţii ucraineni. Au primit de la ei ajutoare - conserve de carne, fructe şi apă. 

Pe acelaşi subiect

În prima localitate rusă cucerită, o televiziune ucraineană a filmat un moment simbolic - drapelul Rusiei a fost dat jos de pe o clădire. Ajunşi în a doua săptămână a operaţiunii, militarii ucraineni susţin că au sub control 1.150 de kilometri pătraţi şi 82 de localităţi din Rusia. Înaintează cu doi kilometri pe zi. 

Ucrainenii anunţă că au capturat peste 100 de soldaţi ruşi, zeci de tancuri şi echipamente militare şi au înființat primul birou al comandantului militar pe teritoriul rus, în regiunea Kursk.  

"Avansul nostru în regiunea Kursk merge bine, ne atingem obiectivul strategic. Am mărit semnificativ „fondul de schimb“ pentru țara noastră", a spus Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Atac cu tancuri Challenger 2

Din regiunile ocupate, ucrainenii au lansat cel mai mare atac cu drone de la începutul războiului împotriva aerodromurilor din Rusia. Patru baze aeriene, una aflată la peste 600 de kilometri de graniţă, au fost lovite.

Presa engleză scrie că Ucraina ar fi folosit în incursiune tancuri Challenger 2, furnizate de Londra. 

Fără răspuns pe frontul de acasă, ruşii atacă furibund la Doneţk. În Pokrovsk, oraş strategic, au avut loc 58 de ciocniri în 24 de ore între cele două armate. Iar o balerina cu dublă cetăţenie, rusă şi americană, a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru că a donat 50 de dolari unei organizaţii caritabile din Ucraina. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Invazia din Kursk. Rusia n-a mai trăit un asemenea moment de la al Doilea Război Mondial, iar ucrainenii anunţă că nu se vor opri