Antena Meniu Search
x

O boală genetică extrem de RARĂ lovește o comunitate de MORMONI, unde bărbații au câte trei neveste. Copiii afectați sunt deformați și au retard mintal

O comunitate de mormoni din Statele Unite, unde bărbații au câte trei neveste, pentru că așa le cere credința, este afectată de o maladie genetică rară, care cauzează retard fizic și mintal copiilor afectați, scrie Daily Mirror.

O comunitate de mormoni din Statele Unite, unde bărbații au câte trei neveste, pentru că așa le cere credința, este afectată de o maladie genetică rară, care cauzează retard fizic și mintal copiilor afectați, scrie Daily Mirror.

Potrivit sursei citate, comunitatea de mormoni din orașele Hilldale și Colorado City, de la granița statelor Arizona și Utah, este grav afectată de o maladie genetică rară, care apare o dată la 400 de milioane de locuitori ai planetei.

Boala este pusă pe seama faptului că locuitorii celor două orașe sunt rude de sânge, ținând cont de faptul sunt toți descendenți ai celor doi întemeietori ai comunității.

Pe acelaşi subiect

Boala este cauzată de o genă care produce retard fizic și mental și se pare că afectează un număr semnificativ de copii. Aceștia se nasc deformați, ei având fruntea lată, urechi poziționate mai jos, un maxilar mic și distanță mai mare între ochi.

Potrivit estimărilor, în această comunitate, un bărbat poate avea până la 240 de descendenți în cinci generații, ținând cont de faptu că fiecare are cel puțin trei neveste, condiție pentru a putea ajunge în Rai.

Un istoric local susține că 80 la sută dintre locuitori sunt rude de sînge cu cei doi fondatori ai comunității.

"Prin poligamie se scade fiversitatea genetică, deoarece un numări mic de bărbați are un impact foarte mare asupra generațiilor viitoare. Mutațiile genetice devin mult mai importante”, a declarat Mark Stoneking, genetician la Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology.

O fostă membră a comunității, Faith Bistline, a declarat că are șase veri cu această boală: ”Sunt complet handicapați, din punct de vedere fizic și mental. Nu pot sta în picioare sau jos fără ajutor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O boală genetică extrem de RARĂ lovește o comunitate de MORMONI, unde bărbații au câte trei neveste. Copiii afectați sunt deformați și au retard mintal