Antena Meniu Search
x

Galerie foto O capră din paie, simbol de Crăciun în Suedia, a fost incendiată la câteva ore după instalare

O capră uriașă din paie, care a devenit un punct de atracţie şi simbol anual în orașul suedez Gavle, a fost incendită, vineri dimineaţă, la puţin timp de la inaugurare.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 17.12.2021, 14:43

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost arestat după ce structura a fost incendiată la primele ore ale dimineţii. Capra a fost atacată de multe ori în trecut, dar a supraviețuit fiecărei perioade festive, uneori fiind păzită 24 de ore din 24.

Purtătoarea de cuvânt a oraşului, Rebecca Steiner, a declarat că a fost şocată de atacul asupra simbolului. „Suntem cu doar o săptămână înainte de Crăciun și nu pot înțelege cum poate o persoană să efectueze acest tip de atac la un simbol al Crăciunului cunoscut în întreaga lume”, a spus ea pentru BBC.

Simbolul, ţinta atacurilor frecvente

Gavlebocken (capra din Gavle) este instalată în Piața Castelului din centrul orașului în fiecare an în perioda Crăciunului, pentru prima dată apărând în 1966. A devenit de atunci o țintă pentru atacatori. A supraviețuit unei tentative de furt cu elicopterul și a fost chiar şi izbită de o mașină, dar în mare parte a fost vizată de foc. La prima apariţie a fost arsă chiar la miezul nopții, de Anul Nou.

Gavlebocken a devenit un fel de atracție anuală pentru vizitatorii din Gavle, localitate situată la 158 km  nord de Stockholm. Un mare concert a fost organizat la inaugurarea caprei din acest an. Simbolul are chiar şi propriul cont de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » O capră din paie, simbol de Crăciun în Suedia, a fost incendiată la câteva ore după instalare