Antena Meniu Search
x

Foto Un măslin vechi de 2500 de ani, simbol al Insulei Evia, a fost mistuit de flăcări în incendiile care devastează Grecia

Un măslin vechi de 2.500 de ani de pe insula Evia s-a făcut scrum în incendiile care au cuprins regiunea în ultimele zile. Copacul antic se afla pe plantația de măslini din Rovia și era un simbol al insulei, însuși geograful și filosoful Strabon prezentându-l în scrierile sale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.08.2021, 16:01

Copacul de mari dimensiuni avea un trunchi atât de lat încât zece oameni puteau încăpea de-a lungul diametrului său. Măslinul a fost fertil până în ultima clipă, când a fost mistuit într-un incendiu izbucnit pe insula Evia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Grecii își plâng pădurile și satele arse în incendii

Vestea dispariției măslinului străvechi din Evia a fost dată pe Twitter de Apostolis Panagiotou, iar fotografiile postate de acesta au avut un mare impact asupra grecilor, care deplâng pierderile cauzate de incendii.

Pe acelaşi subiect

Într-o declarație care scoate la iveală disperarea și durerea oamenilor din nordul Insulei Evia, Giannis Kontzias, primarul din Istiaia - Aidipsos, a spus că ceea ce oamenii văd acum este „finalul unui holocaust”.

”Adevărul este că am fi putut salva mult mai mult. Am fost pe munte începând de miercuri, de la ora 14:30, făcând apeluri disperate pentru mai multe avioane”, a spus primarul Giannis Kontzias, potrivit greekreporter.com.

Oamenii locului spun că va dura decenii până când zona va reveni cum era înainte de incendii

Kontzias a descris cum situația a devenit din ce în ce mai gravă atunci când vântul și-a schimbat direcția și a adus flăcările în nord-vestul insulei Evia.

„Vântul a întors focul spre Istiaia Aidipsos, multiplicând fronturile”, explică el. ”Avem nevoie de mai multe avioane. Fac un apel dramatic către autoritățile elene pentru a aduce avioane”, a spus, devastat, primarul.

”Unul după altul satele noastre cad. Ceea ce a fost salvat a fost salvat de voluntari și de sufletul locuitorilor acestui pământ”, a remarcat Kontizas.

Primarul din nordul Insulei Evia a făcut o predicție sumbră. El a declarat că va dura decenii până când această zonă a Greciei va reveni așa cum a fost înainte de incendii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un măslin vechi de 2500 de ani, simbol al Insulei Evia, a fost mistuit de flăcări în incendiile care devastează Grecia