Foto

O fetiţă de 13 ani din Scoţia a învins cancerul în urma unui transplant primit de la un donator anonim din Europa

De Larisa Andreescu.
Publicat: 30.03.2021, 18:25.
Actualizat: 30.03.2021, 18:27

O fetiţă de 13 ani a învins miraculos cancerul, după o bătălie lungă şi dureroasă, datorită unui transplant de celule stem venite din partea unui donator anonim din Europa.

Abatele Ferguson

O fetiţă de 13 ani din Scoţia a învins cancerul în urma unui transplant primit de la un donator anonim din Europa

Facebook/Abatele Ferguson

Abatele Ferguson a povestit despre bucuria incomparabilă pe care a simţit-o când medicii i-au spus că se află în remisie, iar leucemia ei a dispărut. Totul datorită unei persoane cu inima de aur şi a unei operaţii efectuate cu succes.

Donatorul şi-a dorit să rămână anonim

O femeie a donat în mod anonim celule stem în perioada în care pandemia de Covid făcuse deja sute de mii de victime, apoi au fost transportate sute de mile către Spitalul Regal pentru Copii din Glasgow, în iunie anul trecut.

„Sunt incredibil de recunoscătoare că mă simt din nou bine. Este dificil să-mi găsesc cuvintele potrivite pentru a-i mulţumi donatorului meu. Mi-a oferit viaţa înapoi” a declarat Abbe, din Kilmarnock

Abbe a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă acută în decembrie 2019, după ce a început să sufere de dureri în piept și sângerări nazale, potrivit The Sun.

A petrecut nouă luni în spital, urmând sesiuni dureroase de chimioterapie, înainte ca o compatibilitate să-i fie găsită. În câteva zile urma să împlinească 13 ani. Fetiţa vrea acum să studieze medicina pentru a ajunge într-o zi să fie asistentă medicală pentru bolnavii cu cancer.

„Mi s-a părut cel mai bun lucru din lume să ştiu că îi fusese găsit un donator. Sunt etern recunoscătoare donatorului lui Abbe” a spus şi mama fetei, Lynn Findlay, în vârstă de 40 de ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.