Antena Meniu Search
x

O refugiată afgană a născut imediat ce avionul a aterizat pe o baza aeriană germană. Tânăra a adus pe lume o fetiță, în depozitul de marfă

O refugiată afgană a născut o fetiță imediat după ce a avionul în care a reușit să se urce la Kabul a aterizat pe baza aeriană Ramstein din Germania, au trasmis Forțele Aeriene SUA pe rețelele sale sociale.

de Redactia Observator

la 22.08.2021, 07:34

O refugiată afgană a născut imediat ce avionul a aterizat pe o baza aeriană germană
O refugiată afgană a născut imediat ce avionul a aterizat pe o baza aeriană germană - Air Mobility Command

Într-un mesaj publicat pe Twitter, duminică, Comandamentul SUA pentru Mobilitate Aeriană a transmis că femeia a intrat în travaliu la bordul unui avion de transport C-17 în timpul celei de-a doua etape a călătoriei sale, departe de țara controlată de talibani, scrie CNN.

Forțele aeriene americane au declarat că mama a început să aibă complicații în timp ce aeronava se afla la altitudinea de zbor, de obicei peste 8.534 metri, din cauza presiunii mai mici a aerului din avion.

„Comandantul aeronavei a decis să coboare la altitudine pentru a crește presiunea aerului din aeronavă, ceea ce a contribuit la stabilizarea și salvarea vieții mamei”.

Odată ce avionul a ajuns la sol, la baza Ramstein, personalul Grupului Medical al Forțelor Aeriene a asistat la nașterea bebelușului în depozitul de marfă al C-17. Mama și bebelușul au fost apoi transportați la o unitate medicală din apropiere, unde se află în stare bună.

De la sfârșitul lunii iulie, 22.000 de persoane au fost evacuate din Afganistan, potrivit unui oficial american. Dintre aceștia, 17.000 au fost evacuați începând din 14 august. Vineri, Forțele Aeriene au declarat că unul dintre zborurile sale C-17 din Afganistan a stabilit un record pentru numărul de persoane transportate vreodată la bordul aeronavei.

Un zbor din 15 august despre care Forțele Aeriene au transmis, inițial, că transporta 640 de persoane, avea, de fapt, 823 de refugiați la bord, a declarat Comandamentul Mobilității Aeriene într-un mesaj publicat pe Twitter. Numărul inițial nu i-a inclus și pe cei 183 de copii de la bord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O refugiată afgană a născut imediat ce avionul a aterizat pe o baza aeriană germană. Tânăra a adus pe lume o fetiță, în depozitul de marfă