Antena Meniu Search
x

Oamenii de ştiinţă au descoperit în China 18 noi virusuri cu risc ridicat ce ar putea ajunge la oameni: "O pandemie care aşteaptă să se întâmple"

Din China ar putea izbucni o nouă pandemie. Un studiu publicat pe 12 noiembrie relevă că oamenii de ştiinţă au identificat 71 de virusuri provenite de la animale, dintre care 18 cu risc ridicat pentru oameni.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 12:36

Oamenii de ştiinţă au descoperit în China 18 noi virusuri cu risc ridicat ce ar putea ajunge la oameni: "O pandemie care aşteaptă să se întâmple"
- Profimedia

Potrivit studiului, citat de The Mirror, aceste virusuri au fost descoperite tot în pieţe agro-alimentare, aşa cum a fost şi cazul Sars-Cov2. Cercetătorul britanic Eddie Holmes spune că experţii chinezi au avertizat dinainte cu 5 ani ca pandemia să izbucnească despre riscul ca virusurile să treacă de la animale la oameni. Acum, experţii spun că animalele comercializate în aceste pieţe nu sunt nimic altceva decât "o pandemie care aşteaptă să se întâmple".

Dintre cele 71 de virusuri descoperite în urma acestui studiu, 18 sunt cu risc ridicat de transmitere la oameni. Deşi cercetările nu au descoperit un virus la fel de puternic precum Sars-Cov2, oamenii de ştiinţă spun că tulpinile purtate de lilieci pot infecta alte animale, iar virusurile poate ajunge foarte uşor la oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Oamenii de ştiinţă au descoperit în China 18 noi virusuri cu risc ridicat ce ar putea ajunge la oameni: "O pandemie care aşteaptă să se întâmple"