Antena Meniu Search
x

Covid-19 a ucis peste cinci milioane de oameni în lume. România, a treia în Europa, după Rusia şi Ucraina

Pandemia covid-19 a ucis peste cinci milioane de oameni în lume de când Biroul OMS dn China a anunţat apariţia bolii, la sfârşitul lui decembrie 2019, potrivit unui bilanţ realizat pe baza unor date oficiale de AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 10:50

Covid-19 a ucis peste cinci milioane de oameni în lume. România, a treia în Europa, după Rusia şi Ucraina
- Profimedia

Acest bilanţ, întocmit luni la ora 21.30 (23.30, ora României), ia în calcul morţile înregistrate de către autorităţi naţionale de sănătate şi reprezintă doar o parte a morţilor reale cauzate de noul coronavirus. Organiaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) apreciază că dacă se ia în calcul supramortalitatea legată direct de covid-19, bilanţul pandemiei este două sau trei ori mai mare decât cel oficial. Bilanţul zilnic al morţilor în lume a scăzut pentru prima oară de aproape un an la 8.000, la începutul lui octombrie, însă situaţia este foarte diferită pe continente.

”Numărul total al cazurilor şi morţilor din cauza covid-19 este pe cale să crească pentru prima oară de două luni. Acest lucru esta cauzat de creşterea actuală a epidemiei în Europa, care depăşeşte declinul observat în alte regiuni ale lumii”, preciza joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În Europa, creşterea numărului morţilor este cauzată în principal de evoluţia situaţiei în partea de est a regiunii

În regiunea europeană a OMS - din care fac parte 52 de ţări, de la coasta la Atlantic şi până în Azerbaidjan şi Rusia -, creşterea numărului morţilor este cauzată în principal de evoluţia situaţiei în partea de est a regiunii. În Rusia, potrivit datelor raportate zilnic, peste 1.000 de oameni mor din cauza covid-19, în medie, începând de la 20 octombrie.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile ruse spun ele însele că acest bilanţ este larg subestimat. Potrivit bilanţurilor zilnice, la 1 noiembrie se înregistrau 239.693 de morţi din cauza covid-19, însă agenţia rusă de statistică Rosstat, care defineşte mai larg moartea din cauza covid-19, înregistra în septembrie un bilanţ de aproape 450.000 de morţi dn cauza covid-19.

După Rusia, Ucraina şi România sunt în prezent cele două ţări din Europa care înregistrează cel mai mare număr de morţi zilnc din cauza covid-19 - Ucraina 546, iar România 442 de morţi pe zi, în medie, în ultimele şapte zle.

America Latină şi Caraibele sunt regiunea cea mai îndoliată din lume - 1.521.193 de morţi din cauza covid-19 de la începutul pandemiei. Însă numărul morţilor zilnice, în prezent de 840, scade din mai 2021.

În Statele Unite, peste 1.400 de morţ din cauza covid-19 se înregistrează zilnic, în medie, în ultimele şapte zile - un bilanţ în scădere cu 15% faţă de săptămâna precedentă. Statele Unite, cu un total de 746.747 de morţi din cauza covid-19, sunt ţara ceu cel mai grav bilanţ al pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Covid-19 a ucis peste cinci milioane de oameni în lume. România, a treia în Europa, după Rusia şi Ucraina