Antena Meniu Search
x

"Oamenii nu trebuie să se mai teamă de acest ucigaş nemilos şi fanatic". Cine era al-Zawahiri, ucis de armata americană în urma unei operaţiuni secrete

Cel mai căutat terorist al lumii, liderul grupării Al-Qaida, a fost ucis în urma unei operaţiuni secrete americane în Afghanistan. Ayman al-Zawahiri a preluat conducerea după moartea lui Osama Bin Laden. Cei doi sunt consideraţi artizanii atentatelor de pe 11 septembrie din Statele Unite.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 02.08.2022, 23:43

Vezi și

"Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat cu succes un raid aerian în Kabul, Afganistan, în care a fost ucis liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Este anunţul făcut la primele ore ale dimineţii de liderul de la Casa Albă şi care a făcut înconjurul lumii. Ayman al-Zawahiri, considerat, alături de Bin Laden, creierul celor mai sângeroase atentate teroriste comise de jihadiştii Al Qaida, a fost lichidat în urma unei operaţiuni speciale, care a avut loc duminică dimineaţă, la ivirea zorilor. Ayman al-Zawahiri se afla în balconul casei sale, în momentul în care a fost luat la ţintă cu două rachete Hellfire. Niciun alt membru al familiei sale nu a fost rănit şi nu au existat alte victime.

Cine era Ayman al-Zawahiri

"S-a făcut dreptate, iar acest lider terorist nu mai există. Oamenii din întreaga lume nu trebuie să se mai teamă de acest ucigaş nemilos şi fanatic", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. De profesie chirurg,  Ayman al-Zawahiri a preluat conducera Al Qaida după Osama Bin Laden, a fost ucis în mai 2011. Mai bine de zece ani a reuşit să se ascundă. Statele Unite au promis 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie despre unde s-ar fi putut afla.

Era considerat unul dintre creierele atentatelor de la 11 septembrie care au făcut aproape 3.000 de morţi. Uciderea lui Zawahiri este prima lovitură antiteroristă din Afganistan, de la retragerea forţelor americane de pe teritoriul ţării de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » "Oamenii nu trebuie să se mai teamă de acest ucigaş nemilos şi fanatic". Cine era al-Zawahiri, ucis de armata americană în urma unei operaţiuni secrete